Кабмін провів засідання: які рішення прийняли

19:30, 13 мая 2022
Під час засідання уряд прийняв низку рішень.
Кабмін провів засідання: які рішення прийняли
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 13 травня, Кабінет Міністрів України провів чергове засідання, на якому розглянули низку питань. Про це написав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Схвалено проект Закону «Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова від 13 листопада 2003 року». Реалізація Протоколу надасть можливість у двосторонній торгівлі між Україною та Молдовою при визначенні походження товарів керуватися положеннями Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження або альтернативними правилами походження зазначеної Регіональної конвенції.

-Встановлено, що протягом періоду дії воєнного стану перелік уповноважених банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та заробітної плати працівникам бюджетних установ, сформований станом на 24 лютого 2022 р., залишається актуальним та незмінним. Зупинено на період дії воєнного стану механізм визначення уповноважених банків.

-Збільшено строк обігу облігацій внутрішньої державної позики «Військові облігації» з 15 до 30 років. Надано можливість на період дії воєнного стану залучати тимчасово вільні кошти місцевих бюджетів у державні цінні папери навіть за наявності простроченої кредиторської заборгованості за відповідним фондом місцевого бюджету.

-Скасовано на період дії воєнного стану проведення акредитації закладів охорони здоров’я. Продовжено дію акредитаційних сертифікатів, термін дії яких закінчується в період дії воєнного стану, та сертифікатів, термін дії  яких закінчився за три місяці до дня введення воєнного стану, на строк до 12 місяців з дня припинення або скасування воєнного стану.

-Надано право протягом періоду воєнного стану здійснювати позапланові заходи державного нагляду (контролю)(позапланові невиїзні перевірки) за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов за рішенням НКРЕКП. Зазначені перевірки здійснюватимуться за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, на захист навколишнього природного середовища або на забезпечення безпеки держави.

-Затверджено Порядок реалізації права на академічну мобільність, що визначає цілі, завдання, організацію, проходження, визнання та врахування результатів академічної мобільності.

-Внесено зміни до Положення про Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та до Положення про Міністерство культури та інформаційної політики, зумовлені передачею цілісного майнового комплексу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики.

-Внесено, з метою оптимізації способу належного нарахування та сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій в частині визначення вартості легкового автомобіля при обрахуванні збору не нижче за митну вартість, яка зазначена в митній декларації.

-Доручено Міністерству оборони та Міністерству внутрішніх справ вжити заходів до направлення громадян України з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи безпосередньо в районах здійснення зазначених заходів, для лікування за кордон. Передбачено, що порядок надання військовослужбовцям медичної допомоги або проведення медико-психологічної реабілітації в іноземних закладах охорони здоров’я визначається законодавством держав, в яких вони перебувають на лікуванні.

- Внесено зміни до Постанови КМУ «Деякі питання використання коштів, що надходять на офіційні рахунки для пожертв на підтримку України».

Передбачено, що Міністерство освіти і науки  за погодженням із Національним банком має забезпечити відкриття поточного рахунка для надходження коштів у національній та іноземній валюті від фізичних та юридичних осіб, резидентів і нерезидентів як благодійна пожертва, гуманітарна допомога, гранти та дарунки, які мають використовуватись для задоволення потреб освіти і науки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду