ДБР перевіряє підозрюваного у дезертирстві посадовця ЧАЕС на предмет допомоги росіянам у захопленні атомної електростанції

20:27, 18 мая 2022
Військовослужбовець «втік зі станції і не забезпечив фізичний захист об’єкту, що прямо входило в його функціональні обов’язки».
ДБР перевіряє підозрюваного у дезертирстві посадовця ЧАЕС на предмет допомоги росіянам у захопленні атомної електростанції
Джерело фото: ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У березні 2022 року працівники ДБР спільно із СБУ затримали заступника генерального директора Чорнобильської атомної електростанції, який «самовільно залишив місце служби в умовах воєнного стану та переховувався на території Закарпатської області». Наразі йому вже повідомлено про підозру в дезертирстві (ч. 5 ст. 407 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зазначається, що військовослужбовець «втік зі станції і не забезпечив фізичний захист об’єкту, що прямо входило в його функціональні обов’язки». На додаток, у ході слідства працівники ДБР перевіряють можливу причетність посадовця до проведення підривної діяльності проти України.

Як розповідають у ДБР, зокрема працівники бюро мають встановити, чи «сприяв він військовим Росії у захопленні ЧАЕС» наприкінці лютого.

Як зазначається, працівники ДБР у взаємодії з працівниками СБУ провели обшуки в адміністративних приміщеннях ЧАЕС. Низка обшуків проведена і за місцем проживання фігуранта.

«Під час слідчих дій вилучено документи та цифрові носії інформації. Також, слідчі провели допити свідків, заплановано проведення судової психологічної експертизи та допити посадових осіб ЧАЕС», - розповідають у ДБР.

За результатами проведених слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Як писала «Судово-юридична газета», ДБР повідомило про підозру у державній зраді головам двох районних судів.

Раніше ми розповідали, що ДБР повідомило про підозру судді та керівнику апарату за колабораціонізм.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді