Кабмін провів засідання: які рішення прийняли

19:33, 20 мая 2022
Під час засідання уряд прийняв низку рішень.
Кабмін провів засідання: які рішення прийняли
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 20 травня, Кабінет Міністрів України провів чергове засідання, на якому розглянули низку питань. Про це написав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

- Схвалено проект Постанови Верховної Ради  «Про віднесення селища міського типу Гостомель Бучанського району Київської області до категорії міст».

- Схвалено проект Постанови Верховної Ради  «Про встановлення меж міста Жмеринки Жмеринського району Вінницької області». Проектом передбачається встановити межі міста Жмеринки Жмеринського району Вінницької області та затвердити територію міста загальною площею 1883,4 гектара.

- Затверджено Правила та порядок технічного розслідування авіаційних подій та інцидентів у цивільній авіації. Ці Правила та порядок встановлюють вимоги до технічного розслідування авіаційних подій, серйозних інцидентів, інцидентів, надзвичайних подій та пошкоджень повітряних суден у цивільній авіації, що сталися на території України.  Затверджені документи спрямовані на підвищення рівня безпеки польотів шляхом забезпечення високого рівня ефективності, ретельності і якості розслідувань авіаційних подій та інцидентів з метою встановлення їх причин та вжиття заходів до запобігання таким подіям та інцидентам у майбутньому.

- Внесено зміни до ряду постанов КМУ з метою приведення їх у відповідність до Закону від 15.03.2022 № 2121-ІХ та надання добровольцям Сил територіальної оборони, членам добровольчих формувань територіальної громади та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України можливості користуватися пільгами та гарантіями, встановленими законодавством.

- Затверджено, на виконання вимог Закону «Про електронні комунікації», розміри плати за видачу та продовження строку дії дозволу на користування ресурсом нумерації та порядок її внесення. Встановлено, що розмір плати за переоформлення дозволу на користування ресурсом нумерації справляється у розмірі 530 грн.

- Уніфіковано вимоги щодо складання посадовою особою місцевого органу влади акта обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї, необхідного для призначення щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, та прийняття в окремих випадках рішення про надання особі, яка здійснює догляд, пільг з оплати комунальних послуг. Встановлено, що форма акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання особи затверджується Мінсоцполітики.

- Врегульовано порядок пропуску через державний кордон України водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільним транспортними засобами, водіїв транспортних засобів суб’єктів господарської діяльності, які мають ліцензію на право провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень вантажів та пасажирів автомобільним транспортом, працівників підприємств залізничного транспорту, спортсменів,  які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, тренерів, спортивних суддів тощо.

- Припинено дію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво у боротьбі проти незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та зловживання ними та Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про медичне страхування громадян України, які тимчасово знаходяться в Російській Федерації, і громадян Російської Федерації, які тимчасово знаходяться в Україні.

- Затверджено Порядок організації охорони і захисту лісів, яким регламентуються заходи захисту лісів від шкідників і хвороб, охорона лісів від незаконних рубок та пожеж. Затверджено шкалу оцінки природної пожежної небезпеки земельних ділянок лісогосподарського призначення, норми забезпечення пунктів зосередження пожежного інвентарю та лісозаготівельних бригад протипожежним обладнанням, радіуси обслуговування площ лісового фонду лісовими пожежним станціями тощо.

- Прийнято рішення про внесення на розгляд РНБО, на виконання резолюцій Ради Безпеки ООН, пропозицій щодо запровадження персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо Республіки Малі, визначення випадків, коли такі санкції не застосовуються, та умов їх належного виконання.

- Прийнято рішення про внесення на розгляд РНБО, на виконання резолюцій Ради Безпеки ООН,  пропозицій щодо запровадження секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо Республіки Південний Судан, визначення випадків, коли такі обмеження не застосовуються, та вимог, які при цьому мають бути дотримані.

- Прийнято рішення про внесення на розгляд РНБО, на виконання резолюцій Ради Безпеки ООН, пропозицій щодо запровадження секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо  Центральноафриканської Республіки, визначення випадків, коли такі обмеження не застосовуються, та вимог до здійснення постачань, які при цьому мають бути дотримані.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду