Які автівки шукають українці під час війни

22:50, 22 мая 2022
Цікаво, що переважають пошукові запити, які відповідають потребам ЗСУ та волонтерів.
Які автівки шукають українці під час війни
Джерело фото: media.price.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З початком повномасштабної війни Росії проти України українці були вимушені адаптуватися та трансформувати звичні процеси. Так, для українців за програмою «нульового» розмитнення відкривається широкий ринок Європи, де тільки на польських OTOMOTO та OLX щомісячно можна знайти понад півмільйона пропозицій. Про те, які автівки шукають українці під час війни розповів керівник OLX Авто Андрій Коцина.

«Загалом в категорії «Авто» на українському OLX за березень 2022 не було падіння попиту. Навпаки: кількість пошукових запитів "авто" після 24 лютого зросла на 37%, тобто до >193 млн запитів у всій категорії. Ми також побачили, що важливим фактором для українців стала швидкість купівлі через критичну необхідність мати транспорт і бути мобільним: у 5 разів зріс запит "терміново"», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що ще до підписання закону про «нульове» розмитнення у березні на 13% зросло число пошукових запитів у категорії «Автомобілі з Польщі» на українському OLX (у порівнянні з березнем 2021 р.).

«Цікаво, що переважають пошукові запити, які відповідають потребам ЗСУ та волонтерів: "позашляховик", "бус", "мінівен", "гольф 4". Таких авто у березні минулого року не шукали взагалі», - зауважує Коцина.

Помітна й зміна частоти пошуку в порівнянні із березнем 2021-го:

  • ключове слово «спринтер» у 2022 році шукали на 50% частіше;
  • «рено трафік» вдвічі частіше;
  • BMW – усе ще залишається в топі позицій, але попит впав на 45%.

Важливою часткою покупців, які підтримують авторинок зараз, є волонтери, благодійники, громадські організації. Вони купують автомобілі для потреб армії та гуманітарних перевезень.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін дозволив реєструвати та знімати з обліку вживані авто у Центрах надання адмінпослуг.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді