Порошенко звернувся до Зеленського через те, що його не випустили за кордон

09:54, 30 мая 2022
«Сподіваюся, що висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердаму», - написав Порошенко.
Порошенко звернувся до Зеленського через те, що його не випустили за кордон
Джерело фото: slidstvo.info
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат та п’ятий Президент України Петро Порошенко звернувся до Президента Володимира Зеленського через те, що його не випустили за кордон. Звернення опублікував Порошенко на своїй сторінці.

«Шановний пане Президенте! Звертаюся до Вас, прямуючи з Києва на Конгрес та Саміт Європейської народної партії — найвпливовішої політичної родини в Європі, членами якої є керівництво структур ЄС та багатьох держав-членів.

Саме там будуть формуватися рішення, серед іншого, і щодо перспектив посилення санкційного режиму проти Росії, і щодо механізму післявоєнної відбудови України, і щодо можливості надання нашій державі статусу кандидата на членство в Євросоюзі на засіданні Європейської Ради наприкінці червня.

Маю відповідне офіційне запрошення від Президента Європейської народної партії. Є оформлене відрядження, підписане Головою Верховної Ради України. Заплановано мої виступи на Конгресі та Саміті ЄНП, низку зустрічей з керівниками ЄС, держав та урядів країн, лідерами європейських партій», - написав він.

Також Порошенко додав: «Після того, як абсолютно незаконно було зірвано мою поїздку у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО, де я мав намір відстоювати надання Україні ПДЧ на саміті Альянсу цього року, сподіваюся, що висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердаму».

Він зауважує, що «ккраїнський народ в ці складні часи заслуговує на мудрість політиків. Запорукою наших успіхів завжди були міцне військо, внутрішня єдність, потужна міжнародна підтримка та солідарність. І сьогодні всі разом — і влада, і опозиція, і громадянське суспільство — працюємо для розбудови сильної незалежної демократичної процвітаючої європейської України».

Як писала «Судово-юридична газета», історія зі спробами виїзду Порошенка за кордон грає на руку супротивникам членства України в ЄС – євродепутат.

Нагадаємо, що Порошенко намагався виїхати із України: прикордонники зупинили його на кордоні.

Пізніше його знову помітили у пункті пропуску «Рава Руська».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду