Депутата Одеської облради викрили на одержанні 120 тисяч гривень неправомірної вигоди – САП

18:42, 7 июня 2022
САП: в ході досудового розслідування з’ясувалося, що «депутат вимагав та отримав неправомірну вигоду від директора медичного закладу за неперешкоджання в діяльності підприємства».
Депутата Одеської облради викрили на одержанні 120 тисяч гривень неправомірної вигоди – САП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 7 червня, за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ спільно з ДСР Нацполіції на отриманні 120 тисяч гривень неправомірної вигоди викрито депутата Одеської обласної ради, який є головою однієї з постійних комісій облради.

В ході досудового розслідування з’ясувалося, що «депутат вимагав та отримав неправомірну вигоду від директора медичного закладу за неперешкоджання в діяльності підприємства» та за «гарантію» залишення на посаді.

Наразі особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення вказаній особі про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.

Слідство триває.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Як повідомляє інформаційний канал НАБУ NABU Daily йдеться про Дмитра Чапіра.

"За версією слідства, він вимагав і отримав 120 тисяч гривень неправомірної вигоди за те, щоб залишити на посаді директора Дунайської обласної лікарні (Одеської облради) Віталія Гайдукова на посаді та не заважати у роботі закладу. 

Як відомо з матеріалів слідства НАБУ і САП в іншій справі, партія «Довіряй ділам» була створена одеським бізнесменом Володимиром Галантерником під мера Одеси Геннадія Труханова. Наразі їх разом підозрюють у створенні та участі в злочинній організації, яка роздавала землю компанія-забудовникам з оточення Галантерника", - йдеться у повідомленні. 

Також «Судово-юридична газета» писала про хабар у $60 тисяч: перед судом постане директор одного із держпідприємств НААН України, фото.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва