Нардепа Ковальова хочуть позбавити мандата: з'явилася офіційна заява «Слуги народу»

19:46, 8 июня 2022
8 червня нардеп відкрито визнав, що пішов на співпрацю з ворогом.
Нардепа Ковальова хочуть позбавити мандата: з'явилася офіційна заява «Слуги народу»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У «Слузі народу» хочуть позбавити мандата нардепа-зрадника Олексія Ковальова з Херсонщини. Як зазначили в ДБР, він перебував на окупованій території від початку окупації Херсонщини, а 8 червня відкрито визнав, що пішов на співпрацю з ворогом.

Його однопартійці заявили, що вимагатимуть позбавлення Ковальова депутатського мандату та клопотатимуть про те, аби його судили, притягли до відповідальності і конфіскували активи та майно. Про офіційну позицію партії з приводу однопартійця зрадника заявила речниця «Слуги народу» Юлія Палійчук.

Вона нагадала, що партія та фракція «Слуга народу» 28 квітня виступила зі спільною заявою про те, що Ковальов з власної ініціативи перебуває на території тимчасово окупованої Херсонщини і спілкується з російськими загарбниками. Однак жодних пояснень щодо свого статусу та поведінки він однопартійцям не надавав. Самі вони перевірити, чим займається нардеп в окупації, не змогли.

Втім, пише Палійчук, ще тоді у «Слузі народу» вирішили, що «така поведінка несумісна із званням народного депутата і тим більше - членством у фракції «Слуга народу».

«Тоді ми вирішили виключити Ковальова з фракції та звернулися до Генерального прокурора України Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова із закликом порушити відповідну кримінальну справу. Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після «наради» в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації кірієнко, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні», - зазначила речниця президентської партії.

Вона також повідомила про рішення, ухвалені партійцями «Слуги народу» щодо колишнього соратника.

За словами Палійчук, партія збирається звернутися до Верховної Ради України із закликом позбавити Ковальова мандату народного депутата України у відповідності до чинного законодавства.

Окрім того, у "Слузі народу" обіцяють звернутися до Генпрокуратури та СБУ із закликом якнайшвидше передати справу Ковальова до суду, передбачивши, зокрема, конфіскацію його активів і майна згідно чинного законодавства.

Також у партії хочуть закликати органи судової влади «якнайшвидше розглянути справу Ковальова, визначивши міру покарання згідно із законом».

«Зрадники й колаборанти не можуть представляти українців у Верховній Раді України. Вони мають понести повну відповідальність перед українським народом за співпрацю із ворогом і бути покараними з усією суворістю закону. Ми не будемо закликати нашого колишнього колегу скласти мандат. Якщо совість, честь і гідність вже втрачено остаточно - немає сенсу до них апелювати. Хай це станеться за законом, після вироку суду», - підкреслила речниця «Слуги народу».

Вона також нагадала, що Ковальов має понести відповідальність за колабораціонізм.

«Можемо йому лише порадити уважно вивчити статтю 111-прім Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув’язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ», - написала Палійчук.

Раніше ми писали, що за ініціативи Державного бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо народного депутата України Олексія Ковальова за колабораційну діяльність. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси