Нові правила організації виїзду дітей за кордон на відпочинок: що варто знати

11:02, 16 июня 2022
В Україні змінили організацію виїзду груп дітей на оздоровлення і відпочинок за кордон.
Нові правила організації виїзду дітей за кордон на відпочинок: що варто знати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Львів нагадало про нові правила організації виїзду дітей за кордон на відпочинок. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«В Україні змінили організацію виїзду груп дітей на оздоровлення і відпочинок за кордон. Кабінет Міністрів України постановою №661 від 10 червня 2022 року вніс зміни до двох попередніх урядових постанов.

Змінами передбачається, що в час дії на території України надзвичайного або воєнного стану виїзд груп дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок здійснюється за наявності згоди Нацсоцслужби. При цьому при подачі пакета документів до уповноваженого органу більше не потрібно здійснювати їх нотаріальне засвідчення.

Відповідно до Постанови №661 в умовах воєнного стану під час виїзду з України групи дітей для прикордонного контролю потрібно надати такі документи:

- згоду Нацсоцслужби на виїзд групи дітей;

- список групи дітей, які виїжджають за кордон на оздоровлення та відпочинок, та осіб, які супроводжують групу дітей за кордон, за відповідною формою;

- паспорт громадянина України для виїзду за кордон дитини або свідоцтво про народження дитини;

- погодження службою у справах дітей згоди законних представників кожної дитини на її виїзд за кордон на оздоровлення відповідно до переліку категорій дітей, визначених Правилами перетинання державного кордону громадянами України;

- заяви батьків на виїзд дитини за кордон, завіреної службою у справах дітей (може здійснюватися без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитини або свідоцтва про народження дитини).

Оздоровлення та відпочинок за кордоном дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, у сім'ях забороняється (відпочинок таких дітей можливий лише у складі організованих груп у закладах)», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що Кабмін вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва