В яких випадках оплачується доплата за ведення військового обліку на підприємстві

20:27, 17 июня 2022
Якщо на працівника служби персоналу покладаються додаткові обов’язки з ведення військового обліку, які не передбачені посадовою інструкцією, то вони мають бути оплачені.
В яких випадках оплачується доплата за ведення військового обліку на підприємстві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Держпраці у Дніпропетровській області повідомляє, що відповідно до вимог ч.5 ст. 34 Закону «Про  військовий обов’язок і військову службу» персональний облік призовників і військовозобов’язаних передбачає облік відомостей щодо призовників і військовозобов’язаних за місцем їх роботи або навчання та покладається на керівників підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності. Облік військовозобов’язаних ведеться відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затверджений постановою КМУ від 07.12.2016  р. № 921.

Відповідно до п.11 вказаного Порядку  за наявності на військовому обліку в державних органах, на підприємствах, в установах і організаціях менше 500 призовників і військовозобов’язаних, обов’язки з ведення військового обліку покладається на посадових осіб служби персоналу або служби управління персоналом, якому встановлюється доплата в розмірі до 50% посадового окладу, крім державних службовців.

Така доплата встановлюється у разі, якщо на посадову особу служби персоналу або служби управління персоналом покладаються додаткові обов’язки з ведення військового обліку, які не передбачені посадовою інструкцією.

Відповідно до пп. 3 п. 10 Порядку на підприємствах, в установах та організаціях кількість відповідальних за ведення військового обліку теж залежить від наявності на військовому обліку призовників і військовозобов’язаних:

  • від 500 до 2000 – одна відповідальна особа;
  • від 2000 до 4000 – дві особи;
  • від 4000 до 7000 – три особи, а на кожні наступні 3000 призовників і військовозобов’язаних – по одній особі додатково.

Граничний розмір доплати складає 50% посадового окладу, але остаточно її розмір установлює керівник установи, організації.

Враховуючи зазначене, встановити доплату можна в межах фонду оплати праці після здійснення обов’язкових виплат.

Раніше ми писали, що Держпраці роз’яснила, як вивільняти працівників під час війни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді