Україна представить в Швейцарії великий план відбудови, — Свириденко

10:57, 20 июня 2022
Програму відбудови України презентують Швейцарії в липні.
Україна представить в Швейцарії великий план відбудови, — Свириденко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд готується до конференції, де представлять план відбудови України. Вона відбудеться у швейцарському місті Лугано. Про це розповіла міністр економіки України Юлія Свириденко, передає «Укрінформ».

Програму відбудови України представлять Швейцарії в липні.

«Ми, як уряд, готуємося до великої конференції, яка відбудеться в Лугано для того, щоб зустрітися там з нашими донорами і представити їм великий план реконструкції. В Роттердамі говорили про дві стадії відбудови, обговорюючи де нідерландський бізнес може себе знайти. Це стадія раннього та післявоєнного відновлення. Перед урядом та країною стоять великі виклики. В першу чергу - повернення людей, а повернути людей ми можемо тоді, коли створимо нормальні умови, забезпечимо відновлення соціальної інфраструктури, щоб діти могли піти до школи вчасно.

У Роттердамі ми говорили, що нам потрібно працювати над відбудовою мостів, відбудовою цілих кварталів. Я з міста Чернігів і знаю, яка там ситуація, скільки зруйновано будівель. Я розумію, щоб повернути людей, треба надати їм гарантії, що їм буде де жити», - зазначила вона.

Вона також розповіла, що триває робота, зокрема, з асоціаціями європейських міст щодо залучення до відновлення України.

«Ми про це розмовляли і на бізнес-форумі в Роттердамі, і з асоціацією нідерландських міст, які теж готові долучитися до ініціативи президента про патронаж і розглянути можливість взяти під опіку місто», - каже Свириденко.

Вона також наголосила, що Україна поверне всі свої території. А також підкреслила, що надання Україні статусу кандидата вигідне самому Євросоюзу.

За її словами, надання статусу кандидата в ЄС Україні відкриє нові ринки.

«Нідерландці вже надіслали конкретні пропозиції, які будемо опрацьовувати. Наша задача – максимально зібрати усіх зацікавлених та залучитися підтримкою для початку якнайшвидшої відбудови нашої держави», - зазначила вона.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва