РНБО: наратив, що влада Польщі на вимогу Києва депортуватиме українських чоловіків «мобілізаційного» віку – фейк

21:50, 20 июня 2022
Центр протидії дезінформації при РНБО України розвінчав фейк.
РНБО: наратив, що влада Польщі на вимогу Києва депортуватиме українських чоловіків «мобілізаційного» віку – фейк
Джерело фото: interesnyefakty.org
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наратив, що влада Польщі на вимогу Києва депортуватиме українських чоловіків «мобілізаційного» віку – фейк. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Цю тему активно поширюють канали колаборантів, а також вона поширюється на території РФ. В самій Польщі фейк не набрав резонансу», - кажуть у ЦПД.

Так, повідомляється, що урядовий центр безпеки Республіки Польща виявив фейковий лист до Міністерства закордонних справ Польщі, що нібито надійшов від МЗС України.

«В листі йдеться про прохання надати Україні інформацію про всіх чоловіків-українців віком до 60 років, що перебувають у Польщі. Вказане начебто повинно допомогти Збройним силам України мобілізувати їх для участі у війні проти Росії», - розповідають у ЦПД.

Зазначається, що аналіз засвідчив, ця дезінформація з’явилася ще 3.02.2022 року на сайті російського ІА «Красная весна», а 17 червня цей же фейк повторив telegram-канал «Джокер ДНР». 

«Таким способом ворог намагається отримати персональні відомості про українців, що перебувають за кордоном, для подальшого проведення інформаційно-психологічних операцій, покликаних знизити рівень довіри до України загалом», - попереджають у Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Громадян закликали перевіряти підозрілі «документи», що публікуються в соціальних мережах, та користуватися винятково офіційними сайтами українських органів державної влади.

Також ми писали про чергову маніпуляцію російських ЗМІ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді