Змінити постачальника газу непобутовим споживачам стане легше: як це зробити

11:54, 23 июня 2022
З 1 липня 2022 року непобутовим споживачам для укладення договору постачання природного газу з новим постачальником не потрібно надавати ані письмовий дозвіл на перехід, ані акт звірки або довідку від діючого постачальника з засвідченням відсутності простроченої заборгованості.
Змінити постачальника газу непобутовим споживачам стане легше: як це зробити
Джерело фото: voladm.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 червня 2022 року на засіданні НКРЕКП було прийнято рішення, яке направлене на спрощення умов для зміни постачальника непобутовими споживачами. Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Так, з 1 липня 2022 року непобутовим споживачам для укладення договору постачання природного газу з новим постачальником не потрібно надавати ані письмовий дозвіл на перехід, ані акт звірки або довідку від діючого постачальника з засвідченням відсутності простроченої заборгованості», - йдеться у повідомленні.

Регулятор звертає увагу на те, що зазначені зміни не звільняють непобутових споживачів від обов’язку виконувати свої фінансові зобов’язання перед постачальниками за договором постачання природного газу.

«При цьому, якщо на інформаційній платформі оператора газотранспортної системи буде відображена інформація про те, що постачальник ініціював припинення/обмеження постачання природного газу непобутовому споживачу, зміна такого постачальника не дозволятиметься», - зазначають у повідомленні.

Також ми розповідали, що Рада планує встановити мораторій на підвищення тарифів на тепло та газ для населення до кінця війни і на півроку після її завершення.

Крім того, Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (щодо фінансування заходів, спрямованих на врегулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час війни та подальшого відновлення) з дорученням Комітету з питань бюджету доопрацювати цей законопроект до другого читання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва