Реєстрація електронних кабінетів вступників на основі 9-ти класів: на що звернути увагу

14:20, 23 июня 2022
Вступники на основі базової середньої освіти (тобто після завершення 9-го класу) вперше подаватимуть заяви через особисті електронні кабінети.
Реєстрація електронних кабінетів вступників на основі 9-ти класів: на що звернути увагу
Скріншот
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 23 червня, розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників на основі 9-ти класів на фахового молодшого бакалавра. Про це повідомляє МОН.

Вступники на основі базової середньої освіти (тобто після завершення 9-го класу) вперше подаватимуть заяви через особисті електронні кабінети. Реєстрація особистих електронних кабінетів здійснюється на сайті.

Для створення кабінету треба зазначити:

  1. серію та номер документа про освіту;
  2. номер (без серії) документа, що посвідчує особу: паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, свідоцтво про народження. 

Також потрібно вказати електронну пошту, до якої вступник має доступ і яка не заборонена на території України, та створити пароль для подальшого входу в кабінет. 

У МОН зауважують, що зазначена електронна пошта надалі використовуватиметься для активації кабінету та в заяві вступника, тому важливо вказувати її назву без помилок.

У самому кабінеті необхідно завантажити фото вступника та, за наявності, довідку, що підтверджує реєстрацію в селі (Додаток 13 або витяг з реєстру територіальної громади, зокрема сформований на порталі Дія). Така можливість доступна тільки тим вступникам, які закінчили школу в селі в 2022 році.

«Додане в кабінет фото заклад освіти може використовувати для замовлення студентського (учнівського) квитка. Тому "селфі" чи некоректне фото не варто використовувати», - наголошують у Міністерстві.

Редагувати внесену інформацію можна до моменту подання першої електронної заяви. Можливість подання електронних заяв буде відкрита 30 червня та триватиме до 18-ї години 13 липня.

Також ми розповідали, що документи про освіту планують додати в «Дію», — Верещук.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області