Уряд провів засідання: які рішення прийнято

19:41, 28 июня 2022
Продовжено можливість використання віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID») для спрощення доступу до електронних публічних послуг, у тому числі адміністративних, за допомогою електронних довірчих послуг на період воєнного стану та протягом 6 місяців з дня його припинення чи скасування.
Уряд провів засідання: які рішення прийнято
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 28 червня, Кабінет Міністрів провів засідання. Про це повідомив представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Утворено Центральний державний архів громадських об’єднань та україніки в результаті злиття Центрального державного архіву громадських об’єднань України та Центрального державного архіву зарубіжної україніки. Утворено Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів у результаті злиття Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г. С. Пшеничного та Центрального державного електронного архіву України.

Оптимізовано Порядок реімбурсації лікарських засобів шляхом усунення колізії правових норм, що регулюють правила виписування електронних рецептів. Зміни до Порядку спрямовані на забезпечення доступу пацієнтів до лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою медичних гарантій та внаслідок недоступності яких виникає загроза життю або здоров’ю населення.

Виключено з Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення алкогольних напоїв вимоги про внесення товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового до зазначеного реєстру з метою приведення  Порядку у відповідність до положень Податкового кодексу України.

Затверджено Положення про Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб. Надано Мінреінтеграції повноваження з питань забезпечення прав і свобод ВПО. Мінреінтеграції також передано повноваження з захисту прав депортованих за національною ознакою осіб, які повернулися в Україну, та з захисту прав примусово переміщених (депортованих) осіб.

Продовжено можливість використання віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID») для спрощення доступу до електронних публічних послуг, у тому числі адміністративних, за допомогою електронних довірчих послуг на період воєнного стану та протягом 6 місяців з дня його  припинення чи скасування.

Схвалено проект Угоди між Урядом України та Всесвітньою продовольчою програмою про поновлення Угоди між Урядом України та Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) про відкриття Офісу ВПП в Україні. Проектом, поміж іншого, передбачено поновлення представництва ВПП в Україні; оперативне реагування в разі виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі у сфері розподілу фінансової допомоги та допомоги в натуральній формі для постраждалих регіонів, та сприяння розвитку співробітництва в контексті участі українських компаній у закупівлі сільськогосподарських і продовольчих товарів для потреб міжнародних гуманітарних проектів Всесвітньої продовольчої програми ООН», - написав представник Кабміну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді