Ferrari Roma, Mercedes G-class та McLaren Spider: які авто завезли в Україну без мита

21:05, 6 июля 2022
За весь період «нульового розмитнення» українці ввезли 236 тис. автівок, а сума пільги склала 26 млрд грн.
Ferrari Roma, Mercedes G-class та McLaren Spider: які авто завезли в Україну без мита
Джерело фото: drom.ru
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Найдорожча машина, яку завезли українці за «нульовим розмитненням» Ferrari Roma 2020 року за $221,4 тис. Сума, наданої від держави пільги склала $71,3 тис. Про це повідомляє Центр економічної стратегії у Facebook.

Серед дорогих авто також є Mercedes G-class за $220 тис. або McLaren Spider 2019 року — $185 тис. тощо.

Держбюджет втратив чимало потенційних надходжень через рішення про скасування мит та ПДВ на імпорт. Є й інші негативні наслідки закону.

Хто придумав скасувати ПДВ на імпорт?

«Почалося з того, що це рішення ухвалило декілька міністрів. Вони вважали, що нам загрожує дефіцит і скасування ПДВ та мит допоможе його уникнути. Також таким чином хотіли позбутися черг на кордонах. (...)

Політики підтримали закон, бо дуже хотіли показатися телекамерам. Тому й проголосували за щось популярне», — зазначив перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

«Починаючи з квітня українці почали ввозити по 4000 автівок в день. Це заважало міжнародним партнерам поставляти гуманітарку та створювало соціальну напругу в суспільстві.

За весь період “нульового розмитнення” українці ввезли 236 тис. автівок, а сума пільги склала 26 млрд грн.

За підрахунками нардепа, разом із пільгою на імпорт товарів (на 16 млрд грн), уряд сумарно “роздав” майже 42 млрд грн пільг», — зазначили у ЦЕС.

«Замість того, щоб підтримати платіжний баланс і українського виробника — ми роздавали пільги. Рішення про скасування мит на імпорт стало однією з найбільших помилок влади за останній час», — додав Железняк.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва