Кабинет Министров провел заседание: какие вопросы рассмотрели 24 января

13:37, 24 января 2023
Правительство рассмотрело ряд вопросов.
Кабинет Министров провел заседание: какие вопросы рассмотрели 24 января
Источник фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Во вторник, 24 января, Кабинет Министров Украины провел заседание, в ходе которого рассмотрел ряд важных вопросов. Об этом сообщил представитель Верховной Рады в Кабинете Министров Тарас Мельничук.

Так, Правительством:

– Внесено зміни до постанови КМУ від 29.03.2002 N 426 «Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового та начальницького складу підрозділів Державної фіскальної служби, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту» стосовно забезпечення необхідним харчуванням поліцейських та працівників поліції, які здійснюють експлуатацію літальних апаратів і забезпечують їх обслуговування. Доповнено Положення про Національну поліцію новим пунктом, яким передбачено, що Національна поліція відповідно до покладених на неї завдань застосовує державну авіацію, безпілотні повітряні судна та спеціальні технічні засоби протидії їх застосуванню, здійснює їх льотну та технічну експлуатацію.

– Внесено зміни у додаток до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, з метою приведення норм Положення у відповідність до вимог ЗУ «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів».

– Внесено зміни до постанови КМУ від 31.05.2022 N 643 «Деякі питання управління обʼєктами державної власності на період воєнного стану». Передбачено застосовування до всіх банків державного сектору положення про необхідність проведення конкурсного відбору претендентів на посади незалежних членів наглядових рад шляхом заміни у пункті 2 постанови слів «державних банків» словами «банків, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій належать державі».

– Передбачено, що в умовах воєнного стану до законодавчого врегулювання закордонні дипломатичні установи України, як органи державної реєстрації актів цивільного стану, отримують можливість з використанням Державного реєстру актів цивільного стану громадян  проводити державну реєстрацію актів цивільного стану, вносити зміни до актових записів цивільного стану, поновлювати та анульовувати їх, незалежно від місця зберігання паперового носія актового запису цивільного стану, повторно видавати свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану та витяги з Реєстру. Громадяни України, які знаходяться за кордоном, матимуть можливість отримувати послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану незалежно від місця проживання або перебування.

– Викладено в новій редакції Порядок проведення робіт, повʼязаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку субʼєктів господарювання, які отримали такі дозволи. Передбачено, що Порядок буде встановлювати єдиний механізм видачі, анулювання, переоформлення, зупинення та поновлення дії дозволів на викиди в електронній та паперовій формі. Подання субʼєктом господарювання заяви про отримання, переоформлення, анулювання, поновлення дії дозволу на викиди, а також видача, відмова у видачі, переоформлення, анулювання, зупинення та поновлення дії такого дозволу можливо бути здійснювати в електронній формі за допомогою Єдиної екологічної платформи «ЕкоСистема». Окреслено процедуру подання, розгляду та врахування пропозицій громадськості у процесі видачі дозволу на викиди, а також механізм проведення публічного обговорення.

– Внесено зміни до Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб. Передбачено, що компенсація витрат роботодавця на оплату праці виплачується в розмірі фактичних витрат на оплату праці осіб, прийнятих за направленням центрів зайнятості, але не вище 2 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом, або обчисленої з неї відповідної суми в разі, коли особа працювала неповний місяць. Якщо компенсація надається за неповний місяць і фактичні витрати на оплату праці перевищують 2 розміри мінімальної заробітної плати, установленої законом, розмір компенсації за цей період обчислюється шляхом ділення двох розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом, на кількість робочих днів місяця (або кількість годин у разі погодинного обліку робочого часу), встановлених законодавством, та множення на кількість робочих днів (або кількість годин), за які надається компенсація. Уточнено норми щодо виплати компенсації витрат роботодавця на оплату праці або на перепідготовку і підвищення кваліфікації ВПО та повернення цих коштів у разі звільнення працівника, за якого виплачується/ виплачувалася така компенсація.

– Затверджено технічний опис, зразок бланка, форм заяв для отримання, внесення змін та продовження строку дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні. Передбачено, що під час воєнного стану резиденти Дія Сіті можуть отримувати роботи (послуги), які виконуються (надаються) гіг-спеціалістами з числа іноземців та осіб без громадянства за гіг-контрактами, без отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні.

– Внесено зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій. Передбачено, що залишки зазначеної субвенції, наданої у 2021 році за рахунок загального фонду державного бюджету, зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів для здійснення відповідних витрат у 2023 році з урахуванням їх цільового призначення.

– Включено до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальний парк «Менський», ініціатором створення якого є Менська міська рада.

 

Также мы писали, что Правительство уволило ряд должностных лиц и согласовало увольнение глав ОГА.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду