Кабмин провел заседание: какие решения приняли 30 января

18:06, 31 января 2023
Правительство утвердило Порядок и условия предоставления в 2023 году субвенции из госбюджета местным бюджетам на поддержку отдельных учреждений и мероприятий в системе здравоохранения и внесло изменения в Положение о Комиссии по регулированию азартных игр и лотерей.
Кабмин провел заседание: какие решения приняли 30 января
Фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Во вторник, 30 января, Кабинет Министров Украины провел заседание, в ходе которого рассмотрел ряд важных вопросов. Об этом сообщил представитель Кабинета Министров в Верховной Раде Тарас Мельничук.

«— Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Запропоновані зміни спрямовані на  впровадження принципів цифровізації дозвільної процедури, скорочення строків здійснення процедури оцінки виливу на довкілля, а також зменшення дискреційних повноважень органу при прийнятті рішень в рамках процедури оцінки впливу на довкілля.

— Внесено зміни до Положення про Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей. Передбачено, що Комісія відповідно до покладених на неї завдань здійснює підготовку та подання КМУ пропозицій щодо застосування, скасування та внесення змін до спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), що вносяться Урядом на розгляд РНБО відповідно до ЗУ «Про санкції», та бере участь у формуванні, реалізації та моніторингу ефективності державної санкційної політики з питань, що належать до її компетенції.

— Внесено зміни до постанови КМУ від 22.03.2017 N 176 «Питання використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах». Впроваджено можливість використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв синього кольору під час надання медичної допомоги із застосуванням трансплантації анатомічних матеріалів людини спеціалізованою державною установою «Український центр трансплант-координації» та закладами охорони здоровʼя, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, що передбачає право надання медичної допомоги із застосуванням трансплантації.

— Внесено зміни в Перелік послуг, робіт, прав інтелектуальної власності, інших немайнових прав, призначених для продажу (оплатної передачі), за операціями з імпорту яких рекомендовано Національному банку забезпечити здійснення переказів, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2022 N 153 «Про окремі питання щодо забезпечення здійснення імпорту». Включено до Переліку послуги, повʼязані із створенням єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні (включаючи оплату навчання авіаційного персоналу, a також ремонту, технічної підтримки, обслуговування та модернізації гелікоптерів, макетів та тренажера). Зазначені зміни спрямовані на забезпечення реалізації в повному обсязі в умовах воєнного стану державного інвестиційного проекту «Створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні».

— Затверджено, на виконання вимог ЗУ «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування», Порядок підтвердження обставин, що є підставою для ненарахування неустойки (штрафу, пені) за несвоєчасне проведення розрахунків за природний газ. Порядком визначено механізм підтвердження обставин, що є підставою для ненарахування протягом дії воєнного стану в Україні та 6 місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, неустойки (штрафу, пені) за несвоєчасне проведення розрахунків за природний газ ОСББ, житлово-будівельними кооперативами, іншою уповноваженою співвласниками відповідно до законодавства особою, яка шляхом самозабезпечення утримує системи автономного теплопостачання багатоквартирного будинку, що належать співвласникам на праві спільної сумісної власності у багатоквартирному будинку.

— Затверджено бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік. Затверджено дохідну та видаткову частини бюджету Фонду на 2023 рік, розподіл їх за статтями витрат з метою забезпечення своєчасності та в повному обсязі виплат матеріального забезпечення та надання соціальних послуг застрахованим особам та шукачам роботи і роботодавцям, безперебійної роботи Фонду для виконання завдань і функцій, передбачених законодавством.

— Внесено зміни до постанов КМУ від 17.03.2011 N 298 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення здійснення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» та від 07.03.2022 N 216 «Деякі питання закупівлі лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них». Удосконалено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоровʼя, що дозволить забезпечити пацієнтів України життєво необхідними, ефективними, безпечними та якісними лікарськими засобами та допоміжними засобами до них.

— Затверджено Порядок виплати винагороди членам міжнародної експертної ради із створення та підтримки європейського канону української літератури. Порядок почне застосовуватись через 6 місяців після припинення чи скасування воєнного стану.

— Внесено зміни до постанови КМУ від 27.09.2022 N 1091 «Про затвердження переліку окремих товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів». Зміни спрямовані на спрощення вимог законодавства в частині забезпечення сплати митних платежів при ввезенні на митну територію України та/або переміщенні територією України транзитом товарів, необхідних для обороноздатності країни та відновлення інфраструктури в умовах воєнного стану. Доповнено перелік окремих товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів, окремими товарами, необхідними для відновлення енергозабезпечення, які імпортуються підприємствами або громадянами та які переміщуються (пересилаються) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях; товарами, які імпортуються громадськими об’єднаннями та/або благодійними організаціями, включеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, для подальшої їх безоплатної передачі силам оборони; товарами, що безоплатно надаються Енергетичним співтовариством як допомога на користь суб’єктів господарювання, що мають ліцензії на окремі види господарської діяльності на ринку електричної енергії та ввозяться такими суб’єктами на митну територію України для цілей відновлення та ремонту інфраструктури таких підприємств за погодженням з Міненерго.

— Припинено дію Угоди між Урядом України та Урядом РФ про повітряне сполучення і співробітництво в галузі повітряного транспорту, вчиненої 12.01.1994, та Угоди між Урядом РФ і Урядом України про принципи співробітництва в галузі виробництва і поставок авіаційної техніки, підписаної 08.02.1993.

— Затверджено перелік небезпечних речовин, заборонених для застосування в Україні.

— Затверджено Порядок та умови надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоровʼя. Здійснено у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству охорони здоровʼя на 2023 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків споживання шляхом зменшення їх обсягу за програмою «Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення» на 287 млн. 257,6 тис. гривень та збільшення їх обсягу за програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоровʼя» на 287 млн. 257,6 тис. гривень.

— Викладено в новій редакції План заходів щодо дерегуляції господарської діяльності та покращення бізнес-клімату, який включає в себе перелік конкретних заходів та механізмів їх реалізації, спрямованих на усунення регуляторних, адміністративних барʼєрів, які перешкоджають ефективному веденню підприємницької діяльності», — написал он.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська