Какие документы нужны работникам госорганов, которые едут за границу не в служебную командировку

22:51, 4 февраля 2023
Изменениями предусмотрены и случаи, когда пропуск через границу таких лиц может осуществляться не в служебную командировку.
Какие документы нужны работникам госорганов, которые едут за границу не в служебную командировку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Государственной пограничной службе Украины пишут, что на время военного положения возможность выезда за границу ряда представителей органов государственной власти, государственных органов, органов местного самоуправления и ряда субъектов хозяйствования ограничена.

Соответствующие требования внесены постановлением Кабмина от 27.01.2023 г. № 69 в Правил пересечения государственной границы гражданами Украины, утвержденных постановлением Кабинета Министров Украины от 27 января 1995 г. № 57.

Так, в ГПСУ пишут, что изменения предусматривают, что выезд за границу правительственных чиновников, народных депутатов и депутатов местных советов, судей, прокуроров, ряда должностных лиц других государственных органов, забронированных за соответствующими органами работников и других категорий лиц, определенных в пункте 2-14 Правил пересечение границы, может осуществляться исключительно в служебную командировку.

«Окремо відмітимо, що змінами передбачені і випадки, коли пропуск через кордон таких осіб може здійснюватися не у службове відрядження.

До обставини відносяться можливість відвідування жінками та чоловіками, які є одиноким батьком, дітей за кордоном, або їх супровід, необхідність лікування за кордоном чи смерть за кордоном одного із членів сім’ї. Пропуск здійснюється уповноваженими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних підтвердних документів

Зазначимо, що відвідувати своїх дітей віком до 18 років за кордоном, або їх супроводжувати можуть матері чи одинокі батьки з числа перерахованих категорій, згідно з абзацом 2 пункту 2-14 зазначеної Постанови.

Так, під час виїзду жінок за межі України з метою відвідування таких дітей, які перебувають за межами України, окрім паспортного документу необхідно мати свідоцтво про народження дитини (дітей) і документи (їх нотаріально засвідчені копії), які б підтверджували перебування дітей за межами України. Серед них можуть бути – перебування на консульському обліку, перебування на навчанні, перебування на лікуванні тощо.

Для чоловіків додатково до документів зазначених для жінок для виїзду до дітей мають бути документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батьком самостійно (свідоцтво про смерть матері дитини, рішення суду про позбавлення матері батьківських прав, рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою, рішення суду про оголошення матері померлою).

Також додамо, що для виїзду за кордон визначеної категорії осіб з метою лікування необхідно документи, які дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, та листа Міністра охорони здоров’я про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном», - ГПСУ.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду