В Киеве проведут специальные учения – отработают организацию и выполнение аварийно-спасательных и неотложных работ в условиях ЧС во время паводка

14:47, 18 апреля 2023
19 апреля будут проведены специальные учения, отметили в КМВА.
В Киеве проведут специальные учения – отработают организацию и выполнение аварийно-спасательных и неотложных работ в условиях ЧС во время паводка
Источник фото: facebook.com/MNS.GOV.UA
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В столице в среду, 19 апреля, заранее, до наступления пика паводка будут проведены специальные учения. На них будет отработана организация и выполнение аварийно-спасательных и неотложных работ в условиях чрезвычайной ситуации во время паводка. Об этом рассказали в Киевской городской военной администрации.

Цель этой тренировки – проверить реальность разработанных планов, готовность органов управления и сил гражданской защиты города в случае возникновения чрезвычайных ситуаций, усовершенствовать навыки по организации работы по предотвращению и ликвидации последствий метеорологических чрезвычайных ситуаций.

«Станом на 9:00 18.04.2023 по місту Києву не зафіксовано аварійних підтоплень. Сьогодні, як і вчора відбувається пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, тому на р. Дніпро у м. Києві, ще утримується затоплення заплавних територій – парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватних ділянок у районі Осокорків. Рівень небезпеки гідрологічних явищ - ІІ («помаранчевий»).

Але пік паводків ще попереду. За прогнозами Укргідрометцентру, він очікується 22 квітня. Очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах м. Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Можливе подальше підтоплення місць відпочинку на острові Труханів, «Гідропарк», парк Муромець; часткові підтоплення садово-дачної забудови Воскресенських Садів, Русанівських Садів, Осокорків, Позняків, Вишеньок.

Усі потрібні служби міста Києва готуються до можливих надзвичайних ситуацій. Тому 19 квітня, завчасно, до настання піку паводку, будуть проведені спеціальні навчання. На них буде відпрацьована організація та виконання аварійно-рятувальних та невідкладних робіт в умовах надзвичайної ситуації під час паводку.

Мета цього тренування - перевірити реальність розроблених планів, готовність органів  управління та сил цивільного захисту міста у разі виникнення надзвичайних ситуацій, вдосконалити навички з організації роботи по запобіганню та ліквідації наслідків метеорологічних надзвичайних ситуацій.

В навчаннях братимуть участь представники муніципальної безпеки, житлово-комунальної, транспортної інфраструктури, охорони здоров’я, національної поліції, патрульної поліції, ДСНС, аварійно-рятувальної служби, КП «Плесо», «Київавтодору», Товариства Червоного Хреста України, центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Під час навчань буде використана спеціальна техніка та обладнання. Будуть відпрацьовані різноманітні заходи, такі як:

  • проведення робіт щодо інженерного захисту – будівництво дамби мішками з піском;
  • відкачування води з підтопленого об’єкту;
  • евакуація людей з підтоплених територій;
  • рятувальні роботи щодо зняття з дрейфуючого плавзасобу потерпілих;
  • надання екстреної медичної допомоги потерпілим у складних метео-умовах;

Київ готується. Київ буде захищений. Тож прошу усіх мешканців зберігати спокій, не панікувати. Бережіть себе і близьких, наближайте мир в Україні після нашої Перемоги!», - розповів начальник КМВА Сергій Попко.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду