Справа про погодження будівництва та оскарження штрафу Держпраці: анонс засідань ВС

12:51, 23 ноября 2020
Верховний Суд планує розглянути також низку інших справ.
Справа про погодження будівництва та оскарження штрафу Держпраці: анонс засідань ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний суд оприлюднив анонс засідань ВС у справах, які можуть бути цікавими для правників, ЗМІ та громадськості. Інформація з’явилась у пресслужбі Суду.

 «— 24 листопада 2020 року о 14:00 Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду перегляне в касаційному порядку справу № 810/2766/17, у якій Державна авіаційна служба України просить суд зобов’язати Товариство погодити будівництво на приаеродромній території.

— На 14:30 того ж дня КАС ВС запланував розгляд справи № 805/430/18-а за позовом Товариства, яке оскаржує постанову ГУ Держпраці у Донецькій області про накладення штрафу. Суть спору полягає в тому, що контролюючий орган під час перевірки позивача з питань дотримання законодавства про працю виявив порушення щодо нарахування та виплати індексації заробітної плати працівникам підприємства.

— 25 листопада в порядку письмового провадження КАС ВС у складі судової палати з розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів розгляне справу № 500/2486/19, у якій спірним є, зокрема, питання додержання позивачем строку звернення до суду з позовом про визнання протиправними і скасування податкових повідомлень-рішень після проведення процедури адміністративного оскарження та отримання рішення про залишення скарги без задоволення.

Справу передано на розгляд судової палати на підставі статей 346 та 347 КАС України у зв’язку з необхідністю відступити від висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах.

— 24 листопада Касаційний кримінальний суд у складі ВС розгляне касаційну скаргу особи, засудженої до штрафу, яка влітку 2018 року, щоб уникнути відповідальності за скоєне адміністративне правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), подала до одного з райсудів м. Харкова підроблену довідку медзакладу про невиявлення в її крові етилового спирту (справа № 644/9375/18, провадження № 51-4092км20).

— 26 листопада ККС ВС розгляне касаційну скаргу засудженого до 7 років позбавлення волі за те, що влітку 2017 року на Одещині він незаконно заволодів автомобілем таксиста, а також позбавив водія волі та залишив його у недобудованому приміщенні зі зв’язаними руками та ногами. Крім того, засуджений украв у таксиста телефон та продав його автомобіль за 500 доларів США (справа № 511/2543/17, провадження № 51-2778км20)», — сказано у повідомленні.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва