Онлайн-трансляція судових засідань та суддя у Facebook: чи можливо таке в Європі, відео

15:48, 15 марта 2019
Суддя-спікер Вищого земельного суду міста Кельн Інго Вернер та суддя апеляційного суду з Нідерландів Рутгер Вері розповіли «Право ТВ» про особливості комунікації суддів зі ЗМІ в Європі.
Онлайн-трансляція судових засідань та суддя у Facebook: чи можливо таке в Європі, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українські ЗМІ при інформуванні щодо розгляду конкретної справи часто роблять акцент на особі судді, і як правило, він є негативним. Водночас у європейських країнах це є нонсенсом.

«Інформація про особу судді, ким він/вона є у приватному житті, не має бути важливою для громадськості»,  вважає суддя департаменту з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Арнем-Леуварден Королівства Нідерландів Рутгер Вері.

«Ми, судді, вдягаємо мантії, щоб показати, що справа не у наших особистостях, а у нашій роботі. Тому увага приділяється не особистості. Тим не менш, таке трапляється у рідкісних випадках, коли ЗМІ висвітлюють конкретну особу як суддю. Ми вважаємо, що так не має бути, і це скоріш виняток», — зазначає суддя-спікер Вищого земельного суду міста Кельн (Німеччина) Інго Вернер.

Питання комунікації суддів та представників засобів масової інформації в Україні постає особливо гостро в тих випадках, коли в судах слухають резонансні справи високопоставлених чиновників, впливових чи відомих осіб. Останні можуть публічно висловлювати критику роботи судді чи прийнятого рішення ще до його оголошення.

Що ж робити в таких випадках самим суддям? Чи мають на них впливати мас-медіа? Чи дозволена пряма трансляція судових засідань та чи спілкуються у Фейсбуці судді в європейських країнах?

Про це в ексклюзивному інтерв’ю «Право-TV» розповіли суддя-спікер Вищого земельного суду міста Кельн (Німеччина) Інго Вернер та суддя департаменту з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Арнем-Леуварден Королівства Нідерландів Рутгер Вері.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду