Заробітна плата в апаратах судів: як у РСУ та ДСА шукають вихід із проблеми, відео

12:00, 6 марта 2020
Дефіцит фонду оплати праці складає 6,1 млрд грн.
Заробітна плата в апаратах судів: як у РСУ та ДСА шукають вихід із проблеми, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада суддів України на засіданні 28 лютого знов звернула увагу на проблеми з оплатою труда працівників апаратів судів. З січня, коли з оплатою заробітної плати в апаратах судів уперше були виявлені великі проблеми, ситуація якісно не змінилися. Про проблеми з оплатою труда в судах майже щодня з’являються повідомлення у соціальних мережах та ЗМІ. Справа дійшла навіть до петиції про ліквідацію Державної судової адміністрації, яку зареєстрували на сайті Президента у відповідь на нездатність ДСА вирішити проблему.

Як зазначають у Раді суддів, ситуація не є однорідною. У різних областях ситуація з виплатою зарплати працівникам апаратів судів вирішується чомусь по-різному. Є суттєва різниця також в оплаті праці рядових робітників апаратів судів та керівників апаратів судів.

Особливо багато претензій виникло до територіального управління Державної судової адміністрації в Запорізькій області.

Втім, у Державної судової адміністрації є своя позиція щодо ситуації з оплатою праці працівників апаратів судів. Там зазначають, що ДСА сама стала заручником фінансової ситуації у країні та зараз потерпає від великої кількості проблем. Не дуже допомагають навіть звернення до Кабміну та Міністерства фінансів. Окремою проблемою є позиція керівників територіальних управлінь ДСА, які не хочуть ризикувати з бюджетними грошима.

Наступне засідання Ради суддів також буде присвячено проблемі з виплатою заробітної плати працівникам апаратів судів. Втім, поки РСУ розбирається з апаратами судів, з’явились повідомлення вже про несвоєчасну виплату суддівської винагороди. Зокрема, про таку проблему повідомляють судді Чернігівської, Сумської, Запорізької та деяких інших областей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки