Президента Бразилії вперше звинуватили у хабарництві

11:01, 27 червня 2017
Президент Бразилії Мішел Темер звинувачений генпрокурором в корупції.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генпрокурор Бразилії попросив Верховний суд висунути звинувачення голові держави.

Про це передає BBC.

«Президента Бразилії Мішеля Темера спіймали на хабарництві. Генпрокурор країни Родрігу Жано вперше в історії країни попросив Верховний суд країни пред'явити чинному главі держави звинувачення», — йдеться в повідомленні.

За підозрами прокуратури, президент отримав гроші від керівника великого м'ясопереробного підприємства, замішаного в корупційному скандалі.

У документі за підписом генпрокурора Родрігу Жано йдеться, що Мішел Темер і його колишній радник Родрігу Роша Лоурес «підмінили виконання найважливіших обов'язків держслужбовців незаконними діями, які виконувалися в їх особистих інтересах».

Повідомляється, що з березня по квітень 2017 року президент «отримав для себе навмисно і через посередника Родрігу Рошу Лоурес незаконні блага в розмірі 500 тис. реалів (152 тис. дол), надані Жоеслі Мендонса Батістою, президентом компанії J & F Investimentos S. A.». Компанія є найбільшим підприємством м'ясної промисловості в світі.

Зазначені звинувачення з боку Генпрокуратури на адресу президента країни передані судді Верховного суду, який вирішить, чи може справа відправитися в нижню палату парламенту країни.

За бразильським законодавством нижня палата повинна вирішити шляхом голосування, чи дозволити суду почати процес проти глави держави.

У разі підтримки звинувачення президента Бразилії відсторонять від посади на 180 днів (шість місяців), поки буде йти суд. В.о президента призначать спікера нижньої палати Родріго Майя.

Підкреслюється, що якщо судді не зможуть винести вирок за цей час або виправдають його, то Мішел Темер повернеться в президентське крісло.

Нагадаємо, корупційний скандал, що торкнулася главу держави, розгорівся в Бразилії в середині травня 2017 року.

Брати Жоеслі і Уеслі Батіста, власники JBS S.A, передали до Верховного суду аудіозапис, на якій Мішел Темер нібито просить підкупити екс-голови палати депутатів (нижньої палати парламенту) Едуарду Кунью.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду