Уряд спільно з Коледжем Європи в Натоліні готуватиме нову генерацію держслужбовців

19:28, 28 липня 2022
Підписано Меморандум про співпрацю.
Уряд спільно з Коледжем Європи в Натоліні готуватиме нову генерацію держслужбовців
Джерело фото: zn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

27 липня Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та Віце-ректор Коледжу Європи в Натоліні Ева Ошнєцка-Тамецка підписали Меморандум про взаєморозуміння про співпрацю між Коледжем Європи в Натоліні та Урядом України щодо поглиблення співпраці в освітній діяльності та підвищення сталості Програми «Natolin4Capacity Building».

Про це повідомляє Служба Віце-прем'єр-міністра України, сказано на урядовому порталі.

Підписаний Меморандум  про співпрацю покликаний створити національну спроможність для навчання та розвитку експертизи українських державних службовців у сфері європейської інтеграції, зокрема в межах  процесу переговорів щодо членства в ЄС.

Серед іншого Меморандум включає:

  • розширення Програми «Natolin4Capacity Building» для підвищення її довгострокової сталості;
  • запуск освітнього проєкту для розбудови факультету європейської інтеграції у Президентському університеті з 1 вересня 2023 року, який забезпечуватиме:

- навчання та проведення досліджень на тему європейської інтеграції;

- організацію конференцій, семінарів, а також навчальних візитів до Коледжу Європи в Натоліні, до держав-членів ЄС та європейських інституцій.

У майбутньому факультет європейської інтеграції буде трансформовано у Європейський коледж, що функціонуватиме у співпраці та координації з Коледжем Європи в Натоліні.

«Сьогодні ми започатковуємо новий вимір взаємодії з Коледжем Європи в Натоліні. Нашою метою є створення національної спроможності для навчання та підвищення кваліфікацій державних службовців України. Маємо сформувати нову генерацію фахівців, які не лише забезпечать ефективність внутрішньої державної євроінтеграційної роботи, але й зможуть гідно представляти Україну на переговорах, в інституціях ЄС та разом з експертами держав-членів Євросоюзу формувати політику ЄС», − сказала Ольга Стефанішина.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду