Через 5 місяців війни: Чорногорія засудила вторгнення Росії в Україну

11:00, 1 серпня 2022
Прийнята резолюція засуджує відкритий акт агресії та військове вторгнення збройних сил РФ в Україну як незалежну та міжнародну визнану державу.
Через 5 місяців війни: Чорногорія засудила вторгнення Росії в Україну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Чорногорський парламент через п'ять місяців після повномасштабного нападу Російської Федерації в Україну висловив свою позицію. Депутати все ж засудили російське вторгнення, передає Pobjeda.

Парламент Чорногорії звернувся до влади Росії з вимогою негайно припинити війну, яка «прямо підриває суверенітет і територіальну цілісність України, знищує військові і цивільні об'єкти і ставить під загрозу життя мільйонів людей, перш за все цивільного населення».

Крім того, депутати країни просять ООН, ОБСЄ та інші міжнародні організації і держави використовувати «всі можливі дипломатичні, політичні та економічні засоби для стримування Російської Федерації від продовження її агресивних дій на території України».

Також чорногорські парламентарії звернулися до свого уряду, а також політичних і соціальних груп з проханням «беззастережно, відкрито і одностайно засудити цей акт агресії, наскільки він буде мати непередбачувані для безпеки і миру Європи і світу». Прийнятий документ підтримує заходи, прийняті ЄС і країнами-партнерами щодо стримування РФ і готовності Чорногорії повністю їх виконувати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду