Чехія підтримує повну заборону видачі шенгенських віз громадянам РФ

08:36, 11 серпня 2022
«У час агресії Росії, яка досі змінює свої заявлені кордони, не можна говорити про звичайний туризм для російських громадян», – сказав глава МЗС Чехії.
Чехія підтримує повну заборону видачі шенгенських віз громадянам РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Чехія підтримала повну заборону на видачу шенгенських віз для громадян Росії, яку раніше запропонували деякі країни ЄС. Про це повідомляє Novinky.cz.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський висловився на підтримку ініціативи, яка б забороняла громадянам РФ отримувати шенгенські візи.

«Чехія не вперше порушує це питання на зустрічах у Брюсселі на рівні прем’єр-міністрів і міністрів закордонних справ і прагне скоординованого підходу всього Європейського Союзу», – сказав Ліпавський.

Прага нагадала, що їх країна першою заборонила видачу віз для громадян Росії та Білорусі, у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну ще 25 лютого.

«У час агресії Росії, яка досі змінює свої заявлені кордони, не можна говорити про звичайний туризм для російських громадян», – додав міністр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва