КНДР фактично проголосила себе ядерною державою

11:56, 9 вересня 2022
Кім Чен Ин заявив, що КНДР всіма способами зміцнюватиме готовність до ведення ядерної війни, продовжуючи диверсифікацію засобів застосування ядерної зброї, розширюючи простір для проведення тактичних ядерних операцій, підвищуючи операційну ефективність та надійність ядерних сил.
КНДР фактично проголосила себе ядерною державою
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У КНДР ухвалили «Закон про політику у сфері ядерних сил». Тим самим держава юридично закріпила за собою статус ядерної держави. Про це заявив лідер країни Кім Чен Ин, повідомляє Центральне телеграфне агентство Північної Кореї (KCNA).

Влада республіки підкреслила, що виключає будь-які переговори щодо денуклеаризації, оскільки «володіння ядерною зброєю є законним і невід'ємним правом країни».

Кім Чен Ин додав, що КНДР усіма способами зміцнюватиме готовність до ведення ядерної війни, продовжуючи диверсифікацію засобів застосування ядерної зброї, розширюючи простір для проведення тактичних ядерних операцій, підвищуючи операційну ефективність та надійність ядерних сил.

При цьому в законі зазначено, що КНДР, будучи «відповідальною ядерною державою», не передаватиме іншим країнам ядерну зброю, не ділитиметься ядерними технологіями, обладнанням та матеріалами для її виробництва.

У законі вказується, що застосування ядерної зброї передбачене у випадку:

  • загрози для КНДР;
  • нападу на керівництво;
  • спроби перемоги у війні.

Нагадаємо, що Кім Чен Ин заявив, що готовий використовувати ядерну зброю в потенційних конфліктах зі США та Південною Кореєю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області