В обхід санкцій: як російські відеоблогери продовжують заробляти на YouTube

20:48, 9 вересня 2022
Щоб не дати російським відеоблогерам заробляти, достатньо просто не дивитися їхні ролики.
В обхід санкцій: як російські відеоблогери продовжують заробляти на YouTube
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, у березні відеохостинг YouTube повністю призупинив усі функції монетизації для російських користувачів, включаючи передплату Premium, Music Premium, спонсорство, суперчат, суперстікери та «мерч». Аналогічно надійшла Meta Platforms та інші великі компанії. Але російських блогерів не зупинили санкції і вони продовжують заробляти на відео. Про це повідомляє видання prostomob.

Так, українська блогерка Поліна Майко звернула увагу на обхід санкцій. Дівчина опублікувала у сервісі мікроблогів Twitter тред, з якого випливає, що «русня» продовжує заробляти на відеоплатформі Google.

За словами Поліни, як правило, автори відеороликів одержують гроші за кількість переглядів. Наприклад, вартість 1000 переглядів варіюється в межах 0,8-1 USD. Таким чином, якщо ролик переглянуть 200 тис. користувачів, автор заробить на цьому 200 USD.

Функцію монетизації було відключено росіянам 10 березня. У знятих ними роликах, які демонструються російським користувачам, рекламу YouTube не показує. Але рекламний контент демонструється у них в разі показу поза межами РФ. Як приклад Майко навела нещодавній ролик Bad Comedian із 11 млн переглядів. Упродовж кількох днів він не залишав топу українського YouTube. Це означає, що російський блогер заробляє в Україні.

Крім реклами, блогери заробляють на донатах. Збирати донати адміністрація YouTube російським відеоблогерам не забороняє. В умовах санкцій багато авторів контенту з РФ саме з них і живуть. Таким чином, щоб не дати російським відеоблогерам заробляти, достатнього просто не дивитися їхні ролики.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області