Премія «Еммі-2022»: Голлівуд у повній готовності до старту боротьби за статуетку, номінанти

19:35, 12 вересня 2022
12 вересня відбудеться вручення найпрестижнішої телевізійної премії.
Премія «Еммі-2022»: Голлівуд у повній готовності до старту боротьби за статуетку, номінанти
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

12 вересня у Лос-Анджелесі відбудеться вручення найпрестижнішої телевізійної премії «Еммі». Вона присуджується обраним телепрограмам, що виходили у прайм-тайм з 1 червня 2021 року по 31 травня 2022 року.

Ведучим заходу стане комік із шоу Saturday Night Live Кенан Томпсон. 74-а церемонія стане першим повномасштабним заходом «Еммі» після пандемії. Минулого року воно проходило на свіжому повітрі. Кількість глядачів була обмежена.

При цьому раніше було відмічено, що підготовка до церемонії не здійснювалася особливо активно.

Крім того, деякі заходи перед шоу було скасовано після смерті королеви Єлизавети ІІ. Наприклад, Британська академія кінематографічного та телевізійного мистецтва скасувала традиційне голлівудське чаювання для номінантів, а консульство Канади відклало святкування. Очікується, що сама церемонія буде присвячена смерті королеви.

Премія Еммі-2022 – номінанти:

Фаворитом цього року в номінації «Найкраща драма» є серіал «Спадкоємці». Створений британським письменником Джессі Армстронгом, він представляє історію сім'ї, яка бореться за верховенство в медіаікорпорації. Загалом серіал отримав 25 номінацій – це більше, ніж усі інші кінокартини.

Йому протистоять підліткова драма «Ейфорія», серіал про наркокартелів «Озарк», «Краще дзвоніть Солу» (спін-офф «На всі тяжкі»), фантастична драма «Незнайомі речі», корейський трилер «Гра в кальмара», психологічний серіал «Шершні» та фантастична містерія «Поділ».

Якщо статуетку у номінації «Найкраща драма» отримає серіал «Гра в кальмара» – це стане першим випадком перемоги серіалу іноземною мовою.

«Еммі» вважається телевізійним еквівалентом кіношного «Оскара», театральної «Тоні» та музичної «Греммі». Премію засновано 1949-го. Зазвичай вона вручається на початку вересня перед запуском нових сезонів на ефірних каналах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області