Ілон Маск готовий надати іранцям послуги Starlink на тлі протестів у країні

14:08, 25 вересня 2022
Маск заявив про готовність активувати супутниковий інтернет-сервіс Starlink на території Ірану.
Ілон Маск готовий надати іранцям послуги Starlink на тлі протестів у країні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мільярдер Ілон Маск заявив, що активує супутниковий інтернет-сервіс фірми Starlink у відповідь на твіт держсекретаря США Ентоні Блінкена про те, що Штати вжили заходів «для просування свободи Інтернету та вільного потоку інформації» для іранців. Про це повідомляє Reuters.

Мінфін США оприлюднив вказівки щодо розширення інтернет-послуг, доступних для іранців, незважаючи на санкції США проти країни, на тлі протестів в Ірані після смерті 22-річної жінки під вартою.

Офіційний представник Міністерства фінансів сказав на брифінгу журналістам: «Наше розуміння Starlink полягає в тому, що те, що вони надають, буде комерційного рівня, і це буде апаратне забезпечення, яке не охоплюється загальною ліцензією; тому їм потрібно буде написати до Казначейства».

Пізніше представник Державного департаменту США заявив про оновлену ліцензію у п'ятницю, що вона діє самостійно і що будь-хто, хто відповідає критеріям, викладеним у цій спільній ліцензії, може продовжувати свою діяльність без запиту додаткових дозволів.

З Маском не вдалося отримати коментарі чи роз'яснення щодо дозволу Starlink працювати в Ірані.

Іранці протестували проти смерті Махси Аміні минулого тижня під час затримання поліцією після того, як її заарештувала поліція моралі за носіння «непридатного одягу».

У понеділок Маск заявив, що компанія хоче надати іранцям послугу супутникового широкосмугового зв'язку Starlink, який вже надається Україні для її боротьби з вторгненням Росії, і проситиме виключення із санкцій.

Представник Держдепу США додав, що якби SpaceX вирішила, що якась діяльність, спрямована проти іранців, вимагає спеціальної ліцензії, «OFAC вітав би це та віддав пріоритет».

«Так само, якщо SpaceX визначить, що її діяльність вже вирішена, і у неї виникнуть будь-які питання, OFAC також вітає таку участь», — сказав представник Держдепу.

Раніше писали, що в Ірані загинули десятки людей після протестів. Учасники демонстрацій підпалювали поліцейські машини та будівлі. Жінки на знак протесту публічно знімали хустки, що в Ірані вважається злочином, стригли волосся та палили хіджаби.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду