Парламент Чехії визнав режим у РФ терористичним

12:18, 16 листопада 2022
У резолюції засуджується напад РФ на Україну, російські удари по об'єктах енергетичної інфраструктури, а також не визнаються результати так званих «референдумів», на підставі яких РФ «приєднала» до себе окуповані території.
Парламент Чехії визнав режим у РФ терористичним
Фото: dsnews.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Чехії була ухвалена резолюція, в якій російський режим визнано терористичним. За таке рішення проголосувала Палата депутатів Чехії (нижня палата парламенту).

Відомо, що «за» проголосували 129 зі 156 присутніх депутатів, проти були 14 депутатів від опозиційного руху «Свобода та пряма демократія» (СПД).

Зокрема, в резолюції засуджується напад РФ на Україну, російські удари по об'єктах енергетичної інфраструктури, а також не визнаються результати так званих «референдумів», на підставі яких РФ «приєднала» до себе окуповані території.

У документі вказано, що дії РФ призводять до «широких обмежень або перебоїв у подачі електроенергії, води або тепла, наражаючи на небезпеку громадянське населення».

При цьому депутати парламенту Чехії підтримали ініціативу створити спеціальний трибунал для судового переслідування за злочини агресії, а також під керівництвом Міжнародного кримінального суду розслідувати та покарати винних у воєнних злочинах та злочинах проти людяності, які скоїла РФ.

Раніше ми писали, що ПАРЄ ухвалила резолюцію про визнання режиму РФ терористичним.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва