Допомагали Ірану обходити обмеження: США запровадили санкції проти низки компаній

09:58, 18 листопада 2022
13 компаній сприяли продажу іранських нафтохімічних і нафтопродуктів.
Допомагали Ірану обходити обмеження: США запровадили санкції проти низки компаній
Фото: dw.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США запровадили санкції проти більш ніж 10 компаній з Китаю, Гонконгу та ОАЕ. Ці компанії допомагали Ірану обходити торговельні обмеження: вони сприяли продажу продукції нафтопереробної та нафтохімічної промисловості Ірану покупцям в Східній Азії, передає агентство Reuters.

Останній крок США проти контрабанди іранської нафти був зроблений в той час, коли зусилля з відновлення ядерної угоди зайшли в глухий кут, а зв'язки між Іраном і Заходом стають все більш напруженими, оскільки іранці продовжують антиурядові протести.

Вашингтон все частіше націлюється на китайські компанії, що займаються експортом іранської нафтохімічної продукції, оскільки перспективи відновлення ядерного пакту слабшають.

У Мінфіні США повідомили, що 13 компаній сприяли продажу іранських нафтохімічних і нафтопродуктів на сотні мільйонів доларів покупцям в Східній Азії від імені компаній, що знаходяться під санкціями, включаючи Національну іранську нафтову компанію і Triliance Petrochemical Co. Ltd.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області