У Німеччині затримали 25 осіб, які планували держпереворот: що відомо

11:12, 7 грудня 2022
Серед підозрюваних — екскомандир підрозділу спецпризначення німецького Бундесверу, політики, а також представник німецького дворянства.
У Німеччині затримали 25 осіб, які планували держпереворот: що відомо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Від ранку 7 грудня у Німеччині тисячі поліцейських ведуть обшуки у більш як сотні помешкань за підозрою в підготовці державного перевороту. Про це повідомляє Суспільне.

Зазначається, що три тисячі правоохоронців обшукують понад 130 будинків та квартир по всій країні.

Так, у причетності до підготовки до держперевороту підозрюють 52 людей. 25 підозрюваних вже заарештовані. Серед підозрюваних — екскомандир підрозділу спецпризначення німецького Бундесверу, політики, а також представник німецького дворянства.

«Це один із найбільших процесів у справі про тероризм за багато років. Воно відрізняється від подібних справ не лише своєю розмірністю та широко розгалуженою структурою з різними підгрупами, а й складом обвинувачених: кажуть, що змовниками були також принц із давнього німецького дворянського роду та колишній член парламенту від AfD Біргіт Мальзак-Вінкеманн, а також екскомандир спеціального підрозділу Бундесверу», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці також перевіряють зв'язки заколотників із Росією. Серед затриманих за підозрою у підготовці держперевороту у Німеччині є громадянка Росії, заявили у Генпрокуратурі ФРН.

У середу вранці, за кілька хвилин до початку обшуку, один із підозрюваних написав у Telegram: «Все зміниться: колишні прокурори та судді, а також відповідальні керівники органів охорони здоров'я та їхні куратори скоро опиняться у Нюрнберзі 2.0».

Згідно з висновками слідчих, змовницька структура ділилася на політичне крило, що отримало назву «Рада», і військове крило, завданням якого було збройне повстання. За версією слідства, окремі змовники силовиків, серед іншого, розглядали напад на Бундестаг та захоплення депутатів у заручники. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд