У Молдові допускають, що можуть оголосити курс на НАТО

17:31, 21 січня 2023
Зараз триває серйозна дискусія про нашу здатність захистити себе, — Майя Санду.
У Молдові допускають, що можуть оголосити курс на НАТО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Молдови Майя Санду у коментарі Politico допустила приєднання держави до Північноатлантичного альянсу (НАТО) на тлі постійної загрози, яку несе Росія. 

Вона зазначила, що наразі "нейтральність" молдавської держави закріплена в її конституції, проте через військову агресію РФ проти України в країні почалися активні дискусії з приводу приєднання до ширшого альянсу - НАТО. 

"Зараз триває серйозна дискусія про нашу здатність захистити себе. Чи можемо ми це зробити самі, чи нам слід бути частиною більшого альянсу", - сказала вона.

Політик акцентувала, що подібні рішення всередині країни повинні ухвалюватися виключно демократичним шляхом.

Також Санду розкритикувала риторику Кремля, який через свої пропагандистські канали переконує суспільство в тому, що "нейтральність" рівносильна повній військовій безпорадності країни, а будь-які розмови про приєднання до НАТО або посилення власної оборони нібито оскаржують "мирні" настрої тієї чи іншої держави.

"Молдова – мирна країна і не розпочинала війну проти своїх сусідів. Російській пропаганді вдалося переконати частину населення, що нейтралітет означає відсутність потреби інвестувати в оборонний сектор і дозволяє нічого не роботи для власного захисту, але це неправильно", – сказала вона.

Санду відмітила, що зараз Молдова "дуже вразлива" до російської пропаганди й дезінформації. Однак якщо порівнювати ситуацію з Україною, то ризики Молдови незрівнянні з тією ціною, яку наразі сплачують українці у війні з РФ. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд