Євросоюз надасть Україні пакет військової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро

17:40, 23 січня 2023
Питання виділення допомоги вже узгоджено на рівні міністрів закордонних справ країн ЄС.
Євросоюз надасть Україні пакет військової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський союз схвалив пакет військової допомоги для України, який раніше блокувала Угорщина. Загальний обсяг допомоги становить 500 мільйонів євро.

За даними Reuters, питання виділення допомоги вже узгоджено на рівні міністрів закордонних справ країн ЄС.

Так, міністри під час зустрічі у Брюсселі досягли угоди про сьомий такий транш допомоги після того, як минулого тижня західні країни не змогли домовитися про надання Україні бойових танків.

Джерела повідомили, що пакет у 500 мільйонів євро схвалили разом із додатковими 45 мільйонами на «нелетальне обладнання» для військової тренувальної місії ЄС для України.

Очікувалося, що міністри обговорять, але не ухвалять рішення щодо використання російських активів, заморожених у Європі, для допомоги у відбудові України, а також 10-й пакет санкцій проти росії, який набуде чинності наступного місяця. Угорщина, яка активно виступає проти рф в ЄС, схвалила 500-мільйонний транш, але дала сигнал про свою позицію щодо посилення санкцій, особливо якщо вони обмежать співпрацю Будапешта з москвою в ядерній енергетиці.

«Усі рішення, які можуть продовжити війну або призвести до потенційної ескалації, суперечать нашим інтересам. Доведено, що санкції заводять Європу в глухий кут», - заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном