Зеленський і Папа Римський зустрілись у Ватикані та обмінялись подарунками

19:04, 13 травня 2023
Зустріч понтифіка з Президентом тривала близько 40 хвилин
Зеленський і Папа Римський зустрілись у Ватикані та обмінялись подарунками
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський і Папа Римський Франциск зустрілися у Ватикані провели 40-хвилинну розмову. Про це повідомляє італійське видання La Repubblica.

Папа зустрів Зеленського, спершись на свою тростину. Президент Зеленський, вітаючи Папу Франциска, поклав руку на серце і схилив голову.

Під час розмови, як тривала 40 хвилин, з Папою Франциском та Зеленським перебував перекладач. 

«Теми зустрічі стосувалися гуманітарної та політичної ситуації в Україні, спричиненої війною, що триває», - заявили у Ватикані.

Папа Франциск подарував президенту Зеленському невелику скульптуру у вигляді оливкової гілки – символу миру. Натомість український президент подарував Папі ікону Мадонни, написану на залишках бронежилета.

Після розмови з Папою Франциском президент України покинув Ватикан.

Згодом з’явилися деталі щодо обміну подарунками. Так, понтифік подарував Зеленському бронзову скульптуру оливкової гілки як символ миру, а також спеціальні видання документів понтифікату. У відповідь президент подарував Папі картину «Втрата, 2022-58» українського митця Олексія Ревіки, присвячену загибелі дітей внаслідок війни, та композицію «Неопалима» Юрія Вакуленка, що зображує ікону Матері Божої у вогні, вирізьблену на пластині бронежилета.

«Я вдячний за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців. Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил задля повернення їх додому», - зазначив Володимир Зеленський за результатами зустрічі.

Крім цього, Президент попросив Понтифіка засудити російські злочини в Україні та приєднатися до реалізації української формули миру.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді