У Чехії чоловік жорстоко побив двох українок за їх національність: подробиці інциденту

16:21, 23 серпня 2023
У Чехії стався напад на двох українок на очах у неповнолітніх дітей.
У Чехії чоловік жорстоко побив двох українок за їх національність: подробиці інциденту
Джерело фото: Novinky
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Чехії чоловік накинувся на жінок з кулаками, коли дізнався, що вони з України. Побиття трапилося на очах неповнолітніх дітей, – повідомляє Novinky.

Поліція розслідує інцидент, який стався в неділю 13 серпня під час паломництва в Пласі на півночі Пльзеньського воєводства.

Жінки сиділи і розмовляли на узбіччі дороги, коли під'їхала машина, і водій запитав, чи вони з України. Коли 34-річна Лілія та її подруга Тетяна, на 10 років старша, кивнули головами на знак згоди, він від'їхав на невелику відстань і повернувся до двох жінок. Потім він жорстоко напав на жінок, з якими були діти у віці 11 і 2 років. Молодша з жінок опинилася в лікарні з розбитим обличчям.

«Спочатку я отримала три удари кулаком в обличчя. Потім він почав тягнути мене за волосся, щоб я встала. Потім він кинувся на Лілі. Я вже збиралася викликати поліцію, коли двоє інших чоловіків підійшли до мене ззаду і вдарили мене по спині, від чого я впустила ключ на землю. Перший нападник підняв його, сів у свій автомобіль і поїхав з місця події. На той час до нас підбігли дві молоді дівчини і хлопець, які викликали поліцію і швидку допомогу, тому що Ліля лежала на землі, непритомна, з її обличчя текла кров», – розповіла Тетяна.

Фотографію автомобіля, включаючи номерний знак, передали поліцейському патрулю, який прибув на місце події, і дали їм детальний опис нападника.

Інша українка після нападу пам'ятає небагато. «Я пам'ятаю три удари кулаком, а потім вікном. Отямилася тільки в лікарні», – розповіла Ліля.

Згідно з медичним висновком, вона отримала відкритий перелом щелепи, а також переломи вилиці та носової кістки.

Речниця поліції Єва Червенкова повідомила, що її колеги з'ясовують усі обставини справи. Вона не захотіла коментувати, чи встигли вони вже розшукати підозрюваного.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва