Заговорили про «червоні лінії»: Іран пригрозив Ізраїлю втрутитись у війну

12:19, 15 жовтня 2023
Іран пригрозив Ізраїлю війною з «Хезболлою», якщо атаки на Газу не припиняться.
Заговорили про «червоні лінії»: Іран пригрозив Ізраїлю втрутитись у війну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Іран застерігає Ізраїль від продовження наземного наступу в Газі. В іншому разі Тегеран втрутиться у війну. Про це повідомляє Axios із посиланням на джерела.

Видання зазначає, що міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахіан зустрівся з представником ООН на Близькому Сході Тором Веннесландом 14 жовтня в Бейруті. Після зустрічі останній зателефонував ізраїльському раднику з національної безпеки Цахі Ханегбі та іншим офіційним особам і передав повідомлення Ірану.

Міністр закордонних справ Ірану заявив, що наземна операція у Газі - це для них «червона лінія».

«Іран надіслав Ізраїлю повідомлення в суботу, в якому підкреслив, що він не хоче подальшої ескалації війни між ХАМАС та Ізраїлем, але що йому доведеться втрутитися, якщо ізраїльська операція в Газі продовжиться», - йдеться у повідомленні.

Журналісти зазначають, що «бойові дії між ХАМАС та Ізраїлем переростуть у регіональну війну, якщо Іран втягнеться прямо чи опосередковано». Це Тегеран може зробити через групу бойовиків у Сирії або, підтримавши будь-яке рішення «Хезболли».

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю відмовився від коментарів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд