Парламент Угорщини відмовився розглянути заявку Швеції на вступ до НАТО, — ЗМІ

15:33, 25 жовтня 2023
Наступний можливий час для голосування за ратифікацію буде під час парламентської сесії, яка розпочнеться 6 листопада.
Парламент Угорщини відмовився розглянути заявку Швеції на вступ до НАТО, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Парламент Угорщини відхилив пропозицію провести голосування щодо заявки Швеції на вступ до НАТО, що ще більше відтермінувало приєднання північної країни до Альянсу. Рішення прийнято 24 жовтня. Про це повідомляє AP.

Видання зазначає, що Угорщина є головною перешкодою на шляху до вступу Швеції в НАТО після того, як президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подав до парламенту країни протокол про схвалення її приєднання.

Керівна партія Угорщини «Фідес» на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном, що має більшість у парламенті, з липня 2022 року гальмує схвалення заявки Швеції, стверджуючи, що політики Стокгольма говорять «відверту брехню» про стан демократії в Угорщині.

За словами депутата від опозиційної партії Демократичної коаліції Агнес Вадаї, депутати заблокували пропозицію про призначення голосування. Наступний можливий час для голосування за ратифікацію буде під час парламентської сесії, яка розпочнеться 6 листопада.

Агентство додало, що угорські офіційні особи неодноразово казали, що їхня країна не буде останньою країною, яка підтримає заявку Швеції на вступ до Альянсу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва