Угорщина заборонила підліткам відвідувати виставку World Press Photo зі знімками ЛГБТ-спільноти

21:09, 1 листопада 2023
Уряд країни заборонив людям молодше 18 років відвідувати цьогорічну виставку через фотографії з літніми філіппінцями з ЛГБТК+-спільноти.
Угорщина заборонила підліткам відвідувати виставку World Press Photo зі знімками ЛГБТ-спільноти
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Влада Угорщини заборонила людям молодшим за 18 років відвідувати цьогорічну виставку World Press Photo у Будапешті. Деякі фотографії порушують суперечливий закон, який обмежує ЛГБТК+ контент. Про це повідомляє агентство AP.

Через набір із п’яти фотографій філіппінського фотожурналіста ультраправий угорський законодавець подав скаргу до Міністерства культури країни, яке виявило, що світлини порушують закон Угорщини, який забороняє демонстрацію ЛГБТК+ контенту неповнолітнім.

На фотографіях, які документують спільноту літніх ЛГБТК+ людей на Філіппінах, зображено деяких членів спільноти з макіяжем і одягнених у жіночий одяг.

Престижну всесвітню фотовиставку, яка демонструється в Національному музеї Угорщини в Будапешті, щороку відвідує понад чотири мільйони відвідувачів з усього світу.

Представники World Press Photo назвали тривожним те, що серія фотографій, «яка є настільки позитивною й інклюзивною», стала мішенню для уряду Угорщини. Там зауважили, що це був перший випадок, коли одна з виставок зіткнулася з цензурою в Європі.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська