В НАТО призупинять дію Договору про звичайні збройні сили в Європі через вихід росії з угоди

18:09, 7 листопада 2023
В НАТО планують призупинити дію ДЗЗСЄ допоки це буде необхідно.
В НАТО призупинять дію Договору про звичайні збройні сили в Європі через вихід росії з угоди
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Держави-члени Північноатлантичного альянсу одноголосно засудили вихід росії з Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) та схвалили рішення призупинити дію цієї угоди. Вихід рф з ДЗЗСЄ розглядається як «остання дія в низці тих, що систематично підривають євроатлантичну безпеку». Про це йдеться в повідомленні Альянсу.

В Альянсі підкреслюють роль ДЗЗСЄ як важливого елемента євроатлантичної безпекової архітектури та виражає розчарування тим фактом, що росія порушила цей договір.

Зараз держави-члени НАТО мають намір призупинити дію ДЗЗСЄ відповідно до міжнародного права. Крім того, Альянс закликає інші країни, які поділяють ці зобов'язання, приєднатися до цього рішення.

«Визнаючи роль ДЗЗСЄ як наріжного каменю євроатлантичної безпекової архітектури, ситуація, за якої НАТО дотримується договору, а росія — ні, була б неприйнятною. Тому, як наслідок, держави-учасниці мають намір призупинити дію ДЗЗСЄ на стільки часу, на скільки це буде необхідно, відповідно до їхніх прав за міжнародним правом», – зазначили члени Альянсу.

НАТО продовжує свою підтримку зменшення військових ризиків і запобігання конфліктам, наголошуючи на ключових принципах прозорості, перевірки та взаємності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва