ChatGPT під загрозою: співробітники OpenAI пригрозили звільненням, якщо Сема Альтмана не поновлять на посаді гендиректора

18:47, 20 листопада 2023
Працівники компанії вимагають від ради директорів відновити Сема Альтмана на посаді гендиректора, а самим функціонерам піти у відставку.
ChatGPT під загрозою: співробітники OpenAI пригрозили звільненням, якщо Сема Альтмана не поновлять на посаді гендиректора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

514 із 700 співробітників компанії OpenAI, яка створила ChatGPT, погрожують звільнитися і перейти в Microsoft. Видання Wall Street Journal оприлюднило відповідний лист.

Так, працівники компанії вимагають від ради директорів відновити Сема Альтмана на посаді гендиректора, а самим функціонерам піти у відставку. В інакшому випадку співробітники погрожують звільнитися і перейти в Microsoft.

Співробітники OpenAI звинувачують раду директорів у некомпетентності, в тому, що вони поставили під загрозу їхню роботу, а також у тому, що саме члени ради директорів «підірвали місію», яку несла компанія.

«Ваші дії показали, що ви не в змозі контролювати OpenAI. Ми не можемо працювати з людьми, яким бракує компетентності, розсудливості та турботи про нашу місію та співробітників. Ми, ті, хто нижче підписався, можемо прийняти рішення покинути OpenAI та приєднатися до нещодавно оголошеної дочірньої компанії Microsoft, якою керують Сем Альтман і Грег Брокман», - йдеться в листі.

«Microsoft запевнила нас, що в цій новій дочірній компанії знайдуться вакансії для всіх співробітників OpenAI, якщо ми вирішимо приєднатися. Ми підемо на цей крок негайно, якщо всі нинішні члени правління не подадуть у відставку, і рада не призначить двох нових провідних незалежних директорів, таких як Брет Тейлор і Вілл Херд, і не поновить Сема Альтмана і Грега Брокмана», - підсумували працівники.

Ситуацію прокоментував головний науковий співробітник та член ради директорів компанії Ілля Суцкевер.

«Я глибоко шкодую про свою причетність до дій ради директорів. Я ніколи не хотів зашкодити OpenAI. Мені дорого те, що ми разом збудували, і тому я зроблю все, що в моїх силах, щоб об'єднати компанію», - зазначив він.

Раніше ми писали, що OpenAI призупиняє реєстрацію нових користувачів ChatGPT Plus.

Додамо, чому Рада директорів OpenAI різко звільнила гендиректора Сема Альтмана.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду