У Нью-Йорку в США хочуть запровадити плату за проїзд у найбільш жвавих районах міста

12:56, 4 грудня 2023
Відповідно до плану тарифікації заторів у Нью-Йорку, водіям доведеться платити за в’їзд у найбільш завантажені частини Мангеттену.
У Нью-Йорку в США хочуть запровадити плату за проїзд у найбільш жвавих районах міста
Джерело фото: Sasha Maslov for The New York Times
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Нью-Йорк на порозі того, щоб стати першим містом США, яке стягуватиме з водіїв плату за в’їзд у найбільш жваві райони.

Про це повідомляє «The New York Times».

За це рішення мають проголосувати на початку 2024 року.

Сінгапур стягує плату за затори від середини 1970-х років. Місто протягом багатьох років постійно вдосконалювало та модернізувало свою систему збору плати, щоб зробити її більш гнучкою та ефективною. У 2007 році Стокгольм запровадив податок на затори в центральній частині міста після того, як виборці схвалили його на референдумі. Лондон встановив зону заторів у 2003 році, і швидко побачив покращення на своїх вулицях. За словами міської влади, протягом року кількість транспортних засобів, які в'їжджають у зону, зменшилася на 18 відсотків.

«Ми можемо багато чому навчитися у них щодо громадської підтримки, технологій і того, як ми можемо покращити ціноутворення заторів у майбутньому», - сказав Семюел І. Шварц, колишній міський комісар з дорожнього руху.

Якщо плани реалізують, з водіїв, які в'їжджають у зону збору, стягуватимуть плату в розмірі 15 доларів , але платити доведеться лише раз на день. Залежно від розміру, комерційні вантажівки платитимуть 24 або 36 доларів. Мотоцикли будуть платити $7,50 лише один раз на день. За таксі та транспортні засоби для спільної поїздки не стягуватиметься добова плата, але додаткові 1,25 доларів США будуть додані до тарифів на таксі та 2,50 доларів США до спільних поїздок.

Тарифи діятимуть протягом більшої частини дня з 5:00 до 21:00 у будні та з 9:00 до 21:00 у вихідні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України