Новообраний президент Аргентини звільнив близько 7 тисяч держслужбовців

14:06, 23 грудня 2023
Президент Аргентини підписав указ про скорочення державних витрат шляхом звільнення держслужбовців.
Новообраний президент Аргентини звільнив близько 7 тисяч держслужбовців
Джерело фото: Infocielo
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей оголосив про намір звільнити 7 тисяч державних службовців, які були призначені після 1 січня 2023 року, в рамках заходів з скорочення витрат державного бюджету. Про це повідомляє Infocielo.

Це рішення стало результатом мега Декрету про неурядові регуляції економіки, який викликав значні обурення серед громадськості і призвів до масових протестів у різних частинах країни. Національний уряд зараз готує проект указу, спрямований на зменшення державних видатків, що може призвести до звільнення тисяч держслужбовців.

За даними Infocielo, проект указу передбачає «приблизно 7 тисяч звільнень, а також перегляд умов для всіх державних працівників, які були найняті в останні 90 днів».

У зв'язку з цим, всі контракти працівників, які працювали у національній державній адміністрації, не будуть продовжені, а також буде проведено аналіз контрактів працівників в децентралізованих установах, таких як Anses, і в державних підприємствах, що перебувають під більшістю акцій держави.

Проект також вимагає, щоб компетентні органи кожної установи «провели повноцінний аудит персоналу, який був найнятий до 1 січня 2023 року, з метою перегляду умов контрактів». Якщо буде прийнято рішення продовжити контракти, вони повинні будуть обґрунтовані необхідністю подальшої співпраці з цими працівниками.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду