Макрон передав до Конституційної ради питання перевірки імміграційного законодавства

10:40, 27 грудня 2023
Президент Макрон звернувся до Конституційної ради, аби переглянути закон про імміграцію.
Макрон передав до Конституційної ради питання перевірки імміграційного законодавства
Джерело фото: EPA
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Франції Емманюель Макрон звернувся до Конституційної ради для перевірки нового законопроекту про імміграцію на відповідність конституційним нормам. Цей закон став предметом серйозної критики з боку «лівого крила» політичних союзників президента, а також більшості депутатів від політичних сил лівого спрямування. Про це повідомляє видання Le Figaro.

Макрон сподівається, що звернення до Конституційної ради допоможе згладити конфлікти в партії та, можливо, виключити з проєкту положення, що спричинили найбільше суперечок.

Серед проблемних пунктів, які викликали протистояння, - встановлення довгострокових міграційних квот, визнання нелегального проживання порушенням закону, варіативність соціальних виплат в залежності від зайнятості та тривалості перебування іммігрантів у Франції.

Раніше прем'єр-міністрка Елізабет Борн та понад 60 депутатів лівих політичних сил також звернулися до Конституційної ради з окремими запитами щодо цього законопроекту.

Цей законопроект став однією з ключових обіцянок передвиборчої кампанії Макрона. Однак його розгляд у Національній асамблеї зустрів опозицію, що призвело до пошуку компромісу з правими політичними силами «Республіканців» та призвело до ускладнення тексту закону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду