У москві терориста Стрєлкова-Гіркіна засудили до 4 років позбавлення волі

13:28, 25 січня 2024
У москві судили Гіркіна у кримінальній справі про заклики до екстремізму.
У москві терориста Стрєлкова-Гіркіна засудили до 4 років позбавлення волі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Московський суд виніс вирок колишньому «міністру оборони днр» Ігорю Стрєлкову (Гіркіну), призначивши йому чотири роки позбавлення волі у справі про публічні заклики до екстремістської діяльності. Засуджений раніше виступав за анексію Криму та критикував російську владу, - повідомляють росЗМІ.

Прокурор, виступаючи на дебатах 18 січня, пропонував призначити Стрєлкову чотири роки та 11 місяців у в'язниці загального режиму. Максимальне покарання за обвинуваченням у публічних закликах до екстремізму, передбачених ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу рф, передбачає п'ять років позбавлення волі.

21 липня суд у москві відправив під варту терориста і критика влади рф Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Він був звинувачений у закликах до екстремізму на підставі своїх висловлювань в травні про анексований Крим. Адвокат зазначив, що справа базується лише на сумнівних висновках мешканця Криму, який обурився публікацією Стрєлкова.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва