Спроба дестабілізації відносин на руку рф: хто стоїть за акцією висипання зерна на кордоні України з Польщею

14:37, 12 лютого 2024
За даними Центру протидії дезінформації, маргінальний польський політик стоїть за висипанням українського зерна на кордоні.
Спроба дестабілізації відносин на руку рф: хто стоїть за акцією висипання зерна на кордоні України з Польщею
Джерело фото: Центр протидії дезінформації РНБО України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Інцидент з висипанням українського зерна на кордоні з Польщею був організований маргінальним польським політиком Рафалом Маклером, повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО України.

За даними центру, на кордоні між Україною та Польщею польські протестувальники висипали зерно з кількох українських фур.

«Цю акцію організував Рафал Меклер – один із натхненників протестів, власник логістичної компанії та лідер люблінського осередку маргінальної партії «Конфедерація», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що партія «Конфедерація» позиціонує себе за вихід Польщі з ЄС, критикує розміщення військ НАТО в країні та пропагує покращення стосунків з рф. Однак ці погляди не знаходять широкої підтримки серед поляків. У 2019 році Маклер невдало балотувався до Сейму.

Ця акція, очевидно, слугує інтересам рф, яка зацікавлена у поглибленні конфлікту між українцями та поляками та зменшенні підтримки України з боку ЄС. Крім того, вона може бути вигідною напівкримінальним польським колам, яких підозрюють у рейдерських схемах на ринку перевезень в ЄС.

Нагадаємо, українське посольство в Польщі звернулося до влади через інцидент з висипанням зерна з українських вантажівок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду