Інвестори закликають ЄС розширити програму облігацій, щоб фінансувати війну проти рф

15:41, 11 березня 2024
Інвестори закликають ЄС зробити програму облігацій сталим рішенням на трильйон євро.
Інвестори закликають ЄС розширити програму облігацій, щоб фінансувати війну проти рф
Джерело фото: cdn.trend.az
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Інвестори закликають лідерів Європейського Союзу зробити програму облігацій блоку на трильйон євро сталим та постійним рішенням. Це позитивна новина для політичного уряду ЄС, який бореться з питанням нарощування загального військового потенціалу шляхом випуску спільних облігацій.

За даними Bloomberg, управляючі фондами, яким бракує цінних паперів з рейтингом ААА, активно пропонують збільшити випуск цінних паперів в Європі. Інвестори стверджують, що це буде сприяти збільшенню витрат, що стає все більш важливим для протидії військовій агресії росії, при цьому не збільшуючи борг окремих держав-членів.

Крім того, інвестори відмічають, що ці інструменти дозволять зростити витрати, але без збільшення боргу окремих держав-членів ЄС. Для них також важливо, що облігації ЄС приносять премію порівняно з суверенними облігаціями з аналогічним рейтингом.

«Інвестори прагнуть цих облігацій», - відзначив портфельний менеджер компанії Barings Браян Мангвіро, який володіє боргом Європейського Союзу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України