В ООН атаку на завод із виробництва «шахедів» у Татарстані назвали ударом по цивільній інфраструктурі

20:24, 3 квітня 2024
В ООН засудили атаку на завод у Татарстані як удар по цивільній інфраструктурі.
В ООН атаку на завод із виробництва «шахедів» у Татарстані назвали ударом по цивільній інфраструктурі
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік засудив удар, який було нанесено по заводу виробництва безпілотників у Татарстані та назвав це атакою на цивільну інфраструктуру. Про це йдеться у стенограмі його виступу.

Відповідаючи на питання про атаку безпілотників на об'єкти у Татарстані, Дюжаррік закликав припинити всі атаки на цивільну інфраструктуру, підкреслюючи позицію ООН з цього питання.

«Я маю на увазі, що ми виступаємо проти та закликаємо припинити всі атаки на цивільну інфраструктуру», – сказав речник генсека ООН.

За інформацією з джерела на Hromadske, російський завод у Татарстані, який було атаковано українськими дронами, виготовляв іранські безпілотники «шахеди», які маркувалися як «Герань-2». За заявою цього джерела, за атакою стояло Головне управління розвідки Міноборони України.

Додатково, за інформацією від США, економічна зона «Алабуга», де відбулися вибухи, підтримувала контракт із російськими військовими для виготовлення безпілотників Shahed. Американський Мінфін передбачав, що ця економічна зона має намір розширити виробництво, щоб випустити тисячі дронів до 2025 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України