У Данії арештували нападника на прем'єрку Фредеріксен, ним виявився поляк

10:12, 9 червня 2024
Суд відправив зловмисника під варту на 12 діб, хоча прокуратура клопотала про 26 днів арешту.
У Данії арештували нападника на прем'єрку Фредеріксен, ним виявився поляк
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У суботу, 8 червня, суд Данії відправив під варту чоловіка, який здійснив напад на прем'єр-міністра Метте Фредеріксен на вулиці Копенгагена. Зловмисником виявився 39-річний поляк, передає данське агентство DR.

Суд відправив чоловіка під варту на 12 діб, хоча прокуратура клопотала про 26 днів арешту. Під час судового засідання нападник, який проживає в Данії з 2019 року, не визнав себе винуватим. Правоохоронці вважають, що під час інциденту чоловік був під наркотиками або п'яним.

На допиті у поліції чоловік розповів, що здивувався, коли побачив Фредеріксен на вулиці, а також додав, що вона з кимось сперечалась. Але вже в суді він заперечив, що мав щось проти Фредеріксен як прем'єр-міністра.

«Я не можу погодитися з тим, що мав розбіжності щодо позицій прем'єр-міністра», - сказав чоловік на суді.

Суддя у своїй ухвалі вирішив, що нападник добре знав, хто така Фредеріксен, а тому є обґрунтована підозра, що він скоїв напад саме на держпосадовця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ